De mysterieuze horrorfilm 'Get Out' behoort nu toe tot de beste films aller tijden

Komt er nog een vervolg, al helemaal nu de film in het zonnetje wordt gezet?

Wouter Drummen 5 december 2022 14:05 in Algemeen
In 2017 wist regisseur Jordan Peele hoge ogen te gooien met de horrorfilm Get Out. De film was een gigantische hit en nu staat de film zelfs in de top 100 beste films aller tijden!

Peele is al decennialang een bekend gezicht in Hollywood als acteur. Get Out was echter zijn regiedebuut, en wat voor een. De film kostte 'maar' 4,5 miljoen dollar, maar bracht maar liefst 255 miljoen dollar op. Gigantisch veel winst dus!

Reviews
Dat niet alleen. Ook filmcritici en bioscoopgangers vonden de film geweldig, dus Get Out scoort eigenlijk overal ook wel sterk, met bijvoorbeeld een prachtige 98% op Rotten Tomatoes. Nu komt de film opnieuw in de spotlights te staan in de top 100 lijst van Sight and Sound.

Er werd behoorlijk veel gestemd op Get Out, waardoor de film op de 95ste positie is komen te staan, met dezelfde score als pareltjes als Buster Keatons The General (1926) en Sergio Leone's Once Upon a Time in the West (1968).

Recent
Heel veel recente films staan er echter niet in. Parasite en Moonlight komen er ook in voor, maar geen enkele film na 2020 heeft de top 100 lijst weten te halen. Wel zijn er andere horrorfilms, zoals de iconische The Shining en Psycho.

De vraag is nu of er ooit nog een Get Out 2 uitkomt. Peele werd hierover gevraagd en zei het volgende: "Zeg nooit nooit. Er is nog genoeg over die wereld te vertellen. Ik denk er dan ook serieus over na, al helemaal aangezien ik een grote fan ben van het 'Get Out'-universum".

Wie weet komt het er nog wel van, al helemaal nu Get Out in de top 100 films is komen te staan!NieuwsFilm