Tom Cruise voelde zich in de val gelokt door Oprah tijdens befaamd interview

Tom Cruise voelde zich in de val gelokt door Oprah tijdens befaamd interview

De twee zijn nu dan ook geen vrienden meer.

Oprah Winfrey mag dan wel al zijn opgedoken in de nodige films, ze is voornamelijk bekend televisie presentatrice. Al decennia lang heeft zij grote namen geïnterviewd, waaronder natuurlijk ook Tom Cruise. Goede herinneringen heeft de Mission: Impossible-acteur hier echter niet aan overgehouden...

In 2005 was de waaghals uitgenodigd door Ophrah om langs te komen op haar populaire show. Hij ging hier mee akkoord, maar wist niet dat dit een van de grootste interviews aller tijden zou worden. Zijn gesprek met Oprah ging dan ook viraal, maar hier is de acteur allesbehalve blij mee. Nu weten we waarom.

In scene gezet
Het interview, dat vandaag de dag bekend staat als het 'couch jumping' interview, is volgens Cruise namelijk geënsceneerd om hem in een negatief daglicht te zetten. Bekijk een deel ervan hieronder.



Cruise liet zich erover uit tijdens een gesprek met Seth Rogen. Hij had er toen het volgende over te zeggen: "De media wil mij op een bepaalde manier laten zien, zodat mensen zich afvragen of het wel allemaal goed met me gaat. Het is zo in elkaar gezet en geknipt dat het er allemaal veel erger uitziet dan het echt is. Dat doen ze altijd".

Verdraaien
Cruise liet zich in het verleden al uit over hoe de media zijn woorden verdraait: "Natuurlijk zijn er dingen die ikzelf beter had kunnen doen, maar vaak genoeg worden ook bepaalde uitspraken niet goed begrepen. Soms kom ik ook achter bepaalde dingen die ik zogenaamd gezegd zou hebben, maar er is dan een gigantische 'spin' aangegeven en dan betekent het in een keer iets anders".

Zo gaat hij verder: "Het is belangrijk om goed te kunnen praten en te communiceren, maar dat heb ik niet altijd gedaan. Vaak genoeg ben ik bloednerveus tijdens interviews, of voel ik me niet echt op mijn gemak. Daar is niks mis mee. Ik probeer wel altijd mijn best te doen".

Trouwerij
Toch zou Cruise het absoluut niet fijn hebben gevonden dat Oprah het heeft toegestaan dat het interview zo in elkaar werd gezet dat je je afvraagt of de acteur ze nog allemaal op een rij heeft. Destijds trouwde hij met Katie Holmes, maar Oprah was niet uitgenodigd.

De nodige mensen verwachten dat het komt door dit interview, maar Oprah zelf zegt dat dit niet klopt. Zij heeft laten weten dat zij niet was uitgenodigd, omdat Cruise niet teveel mensen op zijn trouwerij wilde hebben. Uiteindelijk waren het er wel 150, nog een behoorlijk aantal zou je zeggen...



Gevolgen
Toch lijkt er meer aan de hand te zijn. Cruise was voor het 2005 interview goed met Oprah bevriend, maar is hierna nooit meer met haar gespot. De acteur mag dan wel al decennialang een grote naam zijn in Hollywood en Top Gun: Maverick was een weergaloos succes, na zijn interview met Oprah ging het wel even iets minder...

Zijn fanbase nam flink af en volgens Screen Crush dacht Paramount er zelfs even aan hem uit de Mission: Impossible-franchise te schrijven, aangezien hij 'mentaal niet in orde zou zijn'. Gelukkig kwam het nooit zover.

NieuwsFilm

meest populair