'Star Trek'-actrice Kirstie Alley op 71-jarige leeftijd overleden

'Star Trek'-actrice Kirstie Alley op 71-jarige leeftijd overleden

Een verdrietig bericht.

Actrice Kirstie Alley is overleden op 71-jarige leeftijd. Dat verdrietige nieuws hebben haar kinderen maandag medegedeeld op Twitter. Alley is komen te overlijden na een kort ziektebed.

"Hoe iconisch ze ook wel niet was op het scherm, ze was nog fantastischer in haar rol als moeder en oma", schrijven haar kinderen True en Lillie Parker in een statement.

Er zou vrij recent kanker zijn vastgesteld bij Alley. Daar is de Hollywoodster, die bekend stond om haar groot komisch talent, uiteindelijk aan komen te overlijden.



Series en films
Alley was vooral bekend als barmanager Rebecca Howe in de populaire komedieserie Cheers. Die rol speelde ze vanaf seizoen zes. In totaal zijn er elf seizoenen gemaakt, die tussen 1982 en 1993 werden uitgezonden.

Deze serie leidde tot haar grote doorbraak. Ook werd ze in 1991 vereerd met een Golden Globe en Emmy voor haar werk in Cheers. Daarnaast zullen veel mensen haar kennen van haar rol in de serie North and South.

Haar eerste filmrol speelde ze in Star Trek: The Wrath of Khan (1982). Ook had Alley een hoofdrol in de populaire filmreeks Look Who's Talking, waarvan drie delen zijn gemaakt.

NieuwsFilm

meest populair