Deze functie op Netflix wordt binnenkort betaald en dat vinden je ouders niet leuk

Deze functie op Netflix wordt binnenkort betaald en dat vinden je ouders niet leuk

Netflix-baas Ted Sarandos vertelt meer over de lopende proef tegen het delen van wachtwoorden.

Netflix is druk met het uitrollen van een nieuw beleid omtrent het delen van wachtwoorden. Binnenkort moeten gebruikers extra gaan betalen voor elke extra gebruiker buiten het eigen huishouden.

Op dit moment heeft Netflix een proef lopen in een aantal internationale markten waarbij gebruikers een klein bedrag extra moeten betalen voor het delen van hun wachtwoord met anderen.

Het verder uitrollen van dit initiatief zal een belangrijk doel worden voor de streamingdienst volgend jaar.

Aanpak
Wat kan mede-CEO Ted Sarandos over de huidige proef kwijt? "Het voelt voor ons erg als het managen van een prijsverhoging. We weten dat onze klanten het in eerste instantie niet per se zullen omarmen, maar daar ligt juist de uitdaging. We moeten hen laten zien dat het een waarde heeft".

Volgens Sarandos heeft Netflix het delen van wachtwoorden te lang links laten liggen en had zijn bedrijf eerder met een plan moeten komen om het tegen te gaan.

"We hebben een product gecreëerd waarbij het niet erg makkelijk was voor klanten om bijvoorbeeld hun [uitwonende] kinderen toe te voegen en daarvoor te betalen".


Update 8 december: In een eerdere versie van dit artikel werd beweerd dat het beleid inhoudt dat gebruikers extra moeten gaan betalen voor elk extra profiel op hun account. Dat klopt niet.

Netflix is bezig met het uitrollen van beleid om het delen van een Netflix-account buiten het eigen huishouden tegen te gaan. Het is echter op dit moment nog niet bekend hoe dat beleid er precies uit komt te zien.

Het blijft mogelijk voor mensen binnen hetzelfde huishouden profielen (een eigen gepersonaliseerde gedeelte op Netflix) aan te maken op hetzelfde account.

NieuwsFilm

meest populair