Gewilde Michelle Yeoh pakt belangrijke rol in 'Wicked'

Gewilde Michelle Yeoh pakt belangrijke rol in 'Wicked'

'Wicked' cast Michelle Yeoh als Madame Morrible.

Actrice Michelle Yeoh is de afgelopen jaren ontzettend populair geworden door haar rollen in Everything, Everywhere All At Once en Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings. Nu heeft ze weer een grote rol te pakken in de verfilming van de Broadway-musical Wicked.

Yeoh gaat het personage Madame Morrible spelen, één van de schurken in het verhaal. Zij pest het hoofdpersonage Elphaba en noemt haar de "Wicked Witch of the West".

The Wizard of Oz
Wicked werd voor het eerst opgevoerd in New York in 2003. Het verhaal van de musical is een voorloper van The Wizard of Oz en gaat over hoe Elphaba de "Wicked Witch of the West" werd. Zij is de beroemde schurk die we nog kennen van de klassieke film uit 1939.

De musical werd geschreven door Stephen Schwartz en Winnie Holzman en is gebaseerd op het boek Wicked: The Life and Times of the Wicked Witch of the West. De musical was een daverend succes en betekende de doorbraak van actrice Idina Menzel, die later wereldberoemd werd door "Let it go" te zingen uit de film Frozen.

Wicked had ook een zeer populaire Nederlandse versie. De hoofdrollen werden gespeeld door Willemijn Verkaik, Chantal Janzen en Jim Bakkum.

Twee delen
De filmversie wordt geregisseerd door Jon M. Chu die vorig jaar al de musical-film In the Heights maakte. Chu werkte al eerder samen met Yeoh aan de film Crazy Rich Asians. Naast Yeoh zijn ook Ariana Grande, Cynthia Erivo en Jonathan Bailey in de film te zien.

De film moet in 2 delen verschijnen en het eerste deel staat gepland voor kerstmis 2024.



NieuwsFilm

meest populair