Ana de Armas reageert op de vele kritiek op eenzijdigheid 'Blonde'

Ana de Armas reageert op de vele kritiek op eenzijdigheid 'Blonde'

Het leven van Marilyn Monroe was niet alleen rozengeur en maneschijn.

Ana de Armas is sinds enkele jaren niet meer weg te denken uit Hollywood. De Cubaanse schoonheid wist hoge ogen te gooien in o.a. Knives Out, Blade Runner 2049 en No Time to Die. Blonde, waarvoor ze in de huid kruipt van Marilyn Monroe, werd echter minder goed onthaald. Hier laat zij zich nu over uit.

De film is onder vuur komen te liggen, aangezien het verhaal een lange opeenstapeling is van tragische en vervelende momenten. In de Blonde FilmTotaal-recensie staat dan ook het volgende: "Een crue en potsierlijke benadering transformeert het icoon Marilyn Monroe in een generieke getroebleerde ster". De Armas bijt nu van zich af.

Reactie
Zo begint de Armas: "We hebben allemaal beelden gezien van deze prachtige vrouw. Zo stel je haar dan ook voor. De film laat echter een heel ander beeld zien. Dit is de harde waarheid. We moeten echter niet vergeten dat 'Blonde' gebaseerd is op een boek en dus niet echt een biopic genoemd kan worden".

"Ik krijg vaker te horen: 'Jullie hebben de nodige momenten uit haar leven niet laten zien. Ze was niet altijd verdrietig of depressief'. Ik zeg dan altijd: 'Dat weet ik, maar dat is niet het verhaal dat wij vertellen'."

Verre van perfect
De Armas gaat verder: "We vonden het belangrijk om een andere kant te laten zien. Ja, het boek waarop de film is gebaseerd is fictief, maar het is wel zo gegaan. Je sterft niet op 36-jarige leeftijd wanneer je leven fantastisch en perfect is..."

Bekijk de trailer nogmaals hieronder.



NieuwsFilm

meest populair