Al Pacino was bijna ontslagen tijdens het filmen van 'The Godfather'

Al Pacino was bijna ontslagen tijdens het filmen van 'The Godfather'

De klassieker had er dan heel anders uit gezien..

The Godfather zónder Al Pacino? Dat is nauwelijks voor te stellen. Tóch had het zomaar kunnen gebeuren, want de acteur was bijna ontslagen...

Al Pacino is Michael Corleone zoals Marlon Brando Vito Corleone is. Het is lastig voor te stellen hoe de film eruit zou zien met een andere cast. In een interview met GQ onthulde Pacino dat Paramount hem wilde ontslaan, slechts twee weken na de start van de opnames.

'Een moeilijke tijd'
De acteur vertelde dat regisseur Francis Ford Coppola hem enorm graag wilde hebben als Michael. "Paramount wilde me niet", zegt Pacino. "Dat was een moeilijke tijd."

Ontslagen
Gelukkig besloot de productiemaatschappij om Pacino toch aan te nemen voor het grote project van Coppola. Toch zei dat niet meteen alles: "Toen ik op de set kwam, wilden ze mij weer ontslaan. Dat was al na twee weken."

Paramount was namelijk allesbehalve blij met de scènes van Pacino. Na een goed gesprek over hoe het personage gespeeld moest worden, kon Pacino toch door met zijn rol als Michael Corleone. De rest is geschiedenis.



NieuwsFilm

meest populair