Eerste recensies 'Avatar: The Way of Water': 3 uur en 12 minuten visuele pret

Eerste recensies 'Avatar: The Way of Water': 3 uur en 12 minuten visuele pret

Gelukkig is deel twee een waardige opvolger.

De eerste film uit 2009 werd enorm goed ontvangen en door het gebruik van 3D een enorme hype. Nog altijd staat Avatar bovenaan de box office aller tijden. Na de eerste online reacties duiken nu ook de eerste volledige recensies op voor Avatar: The Way of Water.

Op Rotten Tomatoes zijn op het moment van schrijven 114 recensies verzameld en die zorgen voor de tijdelijke Tomatometer-score van 84 procent, met een 7.40/10 als gemiddelde beoordeling.

Volledig meeslepende film
"Het is zelfs een grote stap verder dan wat hij met de eerste film heeft gedaan, een fantasmagorische, volledig meeslepende film waarin bijna elk moment iets onmogelijks op het scherm gebeurt," aldus de superpositieve Nick De Semlyen van Empire Magazine.

"'Het gevaarlijkste aan Pandora,' mijmert iemand op een gegeven moment wijs, 'is dat je er te veel van gaat houden.' James Cameron is het daar niet mee eens. Hij kan niet genoeg van deze plek houden - en het is besmettelijk," aldus Philip De Semlyen van Time Out.

"James Cameron heeft het opnieuw gedaan met Avatar: The Way of Water, een state-of-the-art uitvoering die dat gevoel van verwondering nieuw leven inblaast en vraagt om gezien te worden door iedereen die geïnteresseerd is in het kijken naar films in de bioscoop," schrijft Brian Lowry van CNN.com.

Negatieve reacties
Er zijn ook wat negatieve recensies. Zo schrijft Robbie Collin van Daily Telegraph: "Het kijken naar de film [voelt] alsof je gewaterboard wordt met turkoois cement."

En Soren Andersen van Seattle Times: "Net als het origineel is het "Dances with Wolves" in de ruimte. Alleen dommer."

FilmTotaal: "rechtvaardiging bioscoopzaal"
"Avatar: The Way of Water rechtvaardigt in zijn eentje het bestaan van de bioscoopzaal, want dit type sciencefiction moet je op een groot scherm zien," aldus Arjan Welles voor FilmTotaal. Hij geeft 4 sterren.



NieuwsFilm

meest populair