Rian Johnson over de mogelijke 'Knives Out'-prequelfilm

Rian Johnson over de mogelijke 'Knives Out'-prequelfilm

Glass Onion-Regisseur Rian Johnson bespreekt de mogelijkheid van een 'Knives Out'-prequelfilm over hoofdpersonage Benoit Blanc

De eerste geluiden over Glass Onion: A Knives Out Mystery zijn wederom positief, nadat ook de eerste 'Knives Out'-film al veelvuldig werd geprezen. Regisseur en bedenker Rian Johnson bespreekt de mogelijkheid om een prequelfilm over hoofdpersonage Benoit Blanc te maken.

Slecht nieuws voor fans van de reeks die op een prequel hopen: als het aan Johnson ligt, komt die er niet. Blanc is weliswaar een fascinerend en mysterieus personage, erkent Johnson, maar hij is van mening dat de detective het best tot zijn recht komt als hij in dienst staat van het algemene whodunnit-mysterie van de films. Johnson vindt dat dat centraal zou moeten staan.

"Ik was opgelucht dat Daniel (Craig, red.) en ik daar hetzelfde over denken. Ik denk dat het leuk is om af en toe iets over Blanc's verleden te onthullen, maar hij is vooral interessant vanuit zijn functie voor het mysterie van het verhaal, snap je?", zegt Johnson in een interview.

Mysterie staat centraal
Volgens Johson moeten de 'Knives Out'-films om het mysterie draaien, niet om een personage. "De detective is interessant in de wijze waarop hij het mysterie oplost, en als we iets meer van hem zien is dat ook geweldig. Maar ik denk dat het belangrijk voor mij is om het bij een beetje te houden."



Een prequel zit er dus niet snel aan te komen, maar een derde film is desondanks al in de maak. Het is nog niet bekend wanneer de derde 'Knives Out'-film wordt verwacht.

Het vervolg van de eerste 'Knives Out'-film, Glass Onion: A Knives Out Story, verschijnt op 23 december op Netflix.

NieuwsFilm

meest populair