Verrassende foto 'Evil Dead Rise': geen Ash en hut in het bos

Verrassende foto 'Evil Dead Rise': geen Ash en hut in het bos

De 40 jaar oude filmreeks keert terug.

Als je fan bent van de Evil Dead-filmreeks dan kijk je ongetwijfeld uit naar Evil Dead Rise, een vijfde film in de franchise. In de film zien we (opnieuw) geen Ash en dit keer is er ook geen hut in het bos.

Via Total Film krijgen we weer iets meer te horen over de film van regisseur Lee Cronin, bekend van The Hole in the Ground. We starten met een nieuwe foto waarop we een vrouw boven het water zien zweven.


Geen Ash
"Er is geen Ash in dit verhaal en er is geen hut in het bos, twee iconische elementen van wat Evil Dead is," vertelt schrijver/regisseur Cronin aan Total Film. Hij laat ook weten dat de film in Los Angeles afspeelt.

"Maar de film bevat wel het boek en een buitengewoon aantal wrede, kwaadaardige Deadites, dus ik voelde me altijd redelijk op mijn gemak bij het maken van die verandering," aldus de regisseur.

"Het moest zeker nog wat de claustrofobie behouden," vervolgt hij, "en dat vertaalde zich heel goed vanuit de hut naar een stedelijke omgeving. Dit gaat over een gezin in een vervallen gebouw dat vastzit in hun appartement. Het volgt dus eenzelfde ritme, maar plaatst het in een meer eigentijdse omgeving."

Binnen het universum
"Deze film zit stevig in het universum," legt de regisseur uit over de plek van de film in de franchise.

"Er zijn veel leuke callbacks en er zijn directe links met het verleden. Maar een deel van het doel van het maken van deze film was om iets te creëren dat het Evil Dead-universum verder zou kunnen uitbreiden," meldt Cronin.

Warner Bros. Pictures' Evil Dead Rise staat gepland voor een release op 20 april 2023, gewoon in de bioscoop.




NieuwsFilm

meest populair