Warner Bros. grijpt in bij 'Aquaman and the Lost Kingdom' na nieuwe kostenexplosie

Warner Bros. grijpt in bij 'Aquaman and the Lost Kingdom' na nieuwe kostenexplosie

Regisseur James Wan mag minder dure reshoots doen.

De films in het DC Extended Universe zijn niet allemaal even succesvol en de meeste van deze films hebben ook nog eens een enorm budget. Sinds enige tijd wordt er binnen Warner Bros. extra goed op de centjes gelet en dat heeft nu impact op een van de grootste aankomende releases in het DCU.

Variety meldt namelijk dat Pam Abdy, een van de bazen bij Warner Bros. Pictures, regisseur James Wan heeft verzocht om te snijden in de kosten van de reshoots van Aquaman and the Lost Kingdom.

$205 miljoen
En dit is ergens wel wat opvallend, aangezien Aquaman uit 2018 de enige film is die boven het miljard wist uit te komen. Er werd eind 2018/begin 2019 zo'n $1,15 miljard opgehaald aan de wereldwijde bioscoopkassa's.

Met een productiebudget van naar verluidt $205 miljoen - op dit moment - behoort deel twee zeker wel tot de duurdere producties in de reeks. Het budget was oorspronkelijk lager, maar zou door allerlei ingrepen flink zijn opgelopen.

Overigens zijn er twee films die duidelijk meer kostten om te maken. Batman v Superman: Dawn of Justice uit 2016 had een productiebudget van $250 miljoen en probleemfilm Justice League uit 2017 moest uiteindelijk $300 miljoen kosten.

Nog een heel jaar wachten
Aquaman and the Lost Kingdom met onder meer Jason Mamoa als Arthur Curry staat gepland voor december 2023.




NieuwsFilm

meest populair