Christopher Lee sprak niet meer met Peter Jackson na ruzie over deze 'Lord of the Rings'-scène

Christopher Lee sprak niet meer met Peter Jackson na ruzie over deze 'Lord of the Rings'-scène

De iconische acteur was woedend op de regisseur.

De legendarische acteur Christopher Lee heeft in talloze films gespeeld, maar een van zijn bekendste werken is zonder twijfel zijn rol van Saruman in The Lord of the Rings-trilogie (en The Hobbit-films). Toch was Lee niet blij met het eindresultaat.

Regisseur Peter Jackson maakte namelijk drie behoorlijk lange films, maar toch moest hij de nodige scènes knippen. Ondanks het feit dat deze wel zijn te vinden op de 'Extended Version', schoot dit Lee in het verkeerde keelgat.

Boos
Een van de scènes in kwestie is de dood van Saruman. In de bioscoopversie komt het Fellowship aan in Isengard, waar Saruman zich schuilhoudt in zijn toren. Gimli wil Saruman doden, maar Gandalf wil de tovenaar met rust laten. Hij zegt dat Saruman tot zijn laatste dagen 'gevangen gehouden' zal worden door de Ents.

Jackson filmde echter ook een scène waarin we wel Saruman en zijn rechterhand, Grima Wormtongue, zien sterven. Dit werd echter uit de film geknipt, tot de grote ongenoegen van Lee zelf. Bekijk de scène in kwestie alsnog hieronder.



Ontbreking
Lee was als gevolg hiervan niet te zien in het derde deel, The Return of the King. Dit maakte de iconische acteur zo boos, dat hij niet ging naar de wereldpremière. Ook wilde Lee lange tijd niks meer met Jackson te doen hebben.

De regisseur liet zich al eerder over de scène uit: "Het probleem was, we hadden deze scène gefilmd voor 'The Two Towers', net zoals in de boeken. Het past echter niet in de film na alles wat zich afspeelt in Helm's Deep, dus we dachten, misschien dan in 'The Return of the King'? Maar ook dit was niet echt geweldig".

Zo gaat het
Het is natuurlijk wel te begrijpen dat Lee dit jammer vindt. Saruman is een uiterst belangrijk personage, maar krijgt niet het einde dat hij 'verdient'. Het komt echter wel vaker voor dat bekende acteurs voor een groot deel of zelfs volledig uit een film geknipt worden.

Denk bijvoorbeeld maar aan Adrien Brody in The Thin Red Line. Hoe jammer het ook is, zo werkt de filmindustrie nu eenmaal. Gelukkig is het wel mogelijk om de Lord of the Ringsfilms met alle deleted scenes te bekijken!

NieuwsFilm

meest populair