De eerste box office-cijfers voor 'Avatar 2' vallen tot dusver tegen

De eerste box office-cijfers voor 'Avatar 2' vallen tot dusver tegen

Maar toch op naar de 3 miljard?

Regisseur James Cameron hoopt nog jaren te kunnen werken aan zijn grootse Avatar-franchise die in 2009 groots werd afgetrapt aan de wereldwijde bioscoopkassa's. Maar daarvoor heeft hij wel een succesvol tweede deel nodig.

De ontvangst van Avatar: The Way of Water is in ieder geval goed en iedere recensent raadt het publiek aan om de film op het witte doek te gaan kijken.


Box office
De eerste financiële resultaten sijpelen ondertussen binnen. In de States werd er tijdens de nachtelijke previews zo'n $17 miljoen opgehaald. Niet enorm indrukwekkend. Zo haalde Spider-Man: No Way Home verleden jaar nog zo'n $50 miljoen op.

Ook de opbrengst over de gehele vrijdag, inclusief de previewnacht, is met $55 miljoen goed, maar niet zo indrukwekkend als misschien gehoopt werd. Deadline schat de opbrengst in het eerste weekend nu op $150 miljoen, terwijl er misschien wel $175-185 miljoen werd verwacht.

Andere bronnen denken aan een eerste weekend van "slechts" $120 miljoen. Black Panther: Wakanda Forever startte afgelopen maand nog met $181,3 miljoen.

Kerstvakantie
Een goed vooruitzicht is dat The Way of Water weinig concurrentie zal hebben tijdens de kerstvakantie en waarschijnlijk heel wat miljoenen zal gaan ophalen. Het miljard wereldwijd lijkt een kwestie van tijd, maar of de $2 of misschien zelfs $3 miljard wordt gehaald is nog maar de vraag.

Ook een groot voordeel is dat de film in China wordt vertoond als een van de weinig Hollywoodfilms in 2022.



NieuwsFilm

meest populair