Michael Keaton maakt weer eens een film en weet een topcast te strikken

Michael Keaton maakt weer eens een film en weet een topcast te strikken

Menig filmfanaat zal nu al uitkijken naar 'Knox Goes Away'.

We kennen Michael Keaton allemaal wel als acteur, maar wist je dat hij ook al een film heeft gemaakt? In 2008 bracht hij The Merry Gentleman uit. Nu, bijna 15 jaar later, komt hij met zijn tweede film en deze klinkt zeer veelbelovend.

Keaton is natuurlijk al decennialang een bekend gezicht in Hollywood, maar de laatste jaren staat hij weer volop in de spotlights dankzij rollen in o.a. Birdman en de recente, sterk onthaalde serie Dopesick. Nu werkt hij weer aan een andere film, genaamd Knox Goes Away.

Cast
Keaton had namelijk weer eens zin om zelf een film te maken en werkt hier al een tijdje aan. Ook wist hij een hele mooie cast te verzamelen. Een van de hoofdrollen wordt ingevuld door niemand anders dan Al Pacino, maar ook de rest van de cast mag er zijn. Andere belangrijke rollen zijn weggelegd voor o.a. Marcia Gay Harden en James Marsden.

Het script werd geschreven door Gregory Poirier, o.a. bekend van Awake en National Treasure: Book of Secrets. Ook Michael Sugar, die al eerder samenwerkte met Keaton aan de Oscar winnende film Spotlight, is bij het project betrokken.

Film noir
Knox Goes Away is een film noir, waarin Keaton zelf ook te zien is. Hij kruipt in de huid van John Knox, een huurmoordenaar die gediagnosticeerd wordt met dementie. Lang heeft hij niet meer, dus hij wil in contact komen met zijn zoon (Marsden). Makkelijk is dit echter niet, want de politie zit ook nog steeds achter Knox aan.

NieuwsFilm

meest populair