De 5 beste films van 2022 op Disney+

De 5 beste films van 2022 op Disney+

Voor ieder wat wils.

Disney+ heeft zijn abonnees dit jaar getrakteerd op heel wat mooie films en series. FilmTotaal heeft vandaag de vijf beste films op een rijtje gezet die dit jaar op de streamingdienst van Disney zijn verschenen.

Allereerst Prey: zonder twijfel de beste toevoeging van het jaar. Deze stijlvolle Predator-film, die zich in het verre verleden afspeelt, wist oude en nieuwe fans te overtuigen. Een unieke titel in de langlopende reeks over de bloeddorstige buitenaardse jagers. Prey moet je gezien hebben.

Jagers en verzamelaars
Door naar nummer twee. Liefdesverhalen met kannibalen zijn dit jaar in trek. Fans van Marvel-bekendheid Sebastian Stan smulden eerder dit jaar massaal van Fresh, waarin hij een verleidelijke hunk speelt met een bijzonder dieet. Een erg vermakelijke film.

Divers aanbod
Nummer drie is Fire Island: een goed ontvangen queerfilm. De laatste twee titels in zijn de lijst zijn: Pinocchio (met Tom Hanks) en Disenchanted. Die eerste is een fijne remake van een klassieker; die tweede een langverwacht vervolg.



De 5 beste films van Disney+ van 2022


Prey (2022)
Bekijk de afbeeldingRegie: Daniel Trachtenberg | Cast: Amber Midthunder, Dakota Beavers, Dane DiLiegro, e.a. | Kijk direct
Naru, een jonge vrouw, wil zich tegenover haar Comanche-stam en familie bewijzen dat ze net zo geschikt is als krijgers als haar broer en diens vrienden. Wanneer er een mysterieuze en buitenaardse jager opduikt, grijpt ze die kans aan om zichzelf te bewijzen. Ze komt in actie en moet alles uit de kast halen om deze met moderne wapens uitgeruste dreiging te verslaan.



Fresh (2022)
Bekijk de afbeeldingRegie: Mimi Cave | Cast: Daisy Edgar-Jones, Sebastian Stan, Jojo T. Gibbs, e.a. | Kijk direct
Wanneer Noa, die al een tijd gefrustreerd is over datingapps, in een kruidenierswinkel de aantrekkelijke Steve ontmoet, besluit ze de gok te wagen en hem haar nummer te geven. Na hun eerste date is Noa smoorverliefd en nodigt Steve haar uit om samen een romantisch weekendje weg te gaan. Ze ontdekt dan echter dat haar nieuwe minnaar enkele ongewone lusten verbergt.



Fire Island (2022)
Bekijk de afbeeldingRegie: Andrew Ahn | Cast: Joel Kim Booster, Bowen Yang, Conrad Ricamora, e.a. | Kijk direct
Twee beste vrienden trekken voor een week naar Fire Island, een plek voor de kust van Long Island. Deze plek is een toevluchtsoord voor queers. Met behulp van enkele bonte vrienden en goedkope roséwijn belanden ze op hun bestemming. Op het eiland hopen ze een onvergetelijk zomeravontuur te beleven, maar natuurlijk vindt er ook het nodige drama plaats.



Pinocchio (2022)
Bekijk de afbeeldingRegie: Robert Zemeckis | Cast: Benjamin Evan Ainsworth, Tom Hanks, Joseph Gordon-Levitt, e.a. | Kijk direct
Houtsnijder Gepetto doet met succes de wens dat zijn nieuwste creatie - een pop genaamd Pinocchio - tot leven komt. Als echte jongen moet hij leren wat het echte leven inhoudt en het verschil tussen goed en kwaad leren begrijpen. Pinocchio maakt echter de fout de verkeerde figuren te vertrouwen en belandt daardoor al snel in de problemen. Aan zijn liefhebbende vader om hem te redden.



Disenchanted (2022)
Bekijk de afbeeldingRegie: Adam Shankman | Cast: Amy Adams, Idina Menzel, Maya Rudolph, e.a. | Kijk direct
Giselle is het leven in de stad beu is. Daarom verhuist ze met Robert naar het kleinere Monroeville. Daar hoopt Giselle op een sprookjesachtiger leven, maar helaas blijkt het plaatsje gedomineerd te worden door de gemene Malvina. Wanhopig doet Giselle een beroep op de magie uit Andalasia. Hiermee verandert ze alleen per ongeluk heel Monroeville in een levend sprookje, met alle gevolgen van dien.



NieuwsFilm

meest populair