Slechtste film ooit keert op een wel heel unieke manier terug

Slechtste film ooit keert op een wel heel unieke manier terug

De slechtste film aller tijden wordt een opera.

Je leest het goed, Plan 9 From Outer Space, de cultfilm uit 1957 van Ed Wood, die door vele filmkenners wordt aanzien als de slechtste film ooit, wordt omgevormd tot een opera.

Tim Burton
Plan 9 From Outer Space liep in de jaren 90 reeds in de kijker door Tim Burton die met zijn Oscar-bekroonde speelfilm Ed Wood uit 1994 met Johnny Depp een eerbetoon bracht aan de legendarische B-film. Maar deze keer wordt de ode een operabewerking, en dat dankzij de Thaise componist en B- filmfanaat Somtow Sucharitkul.


Teaser al volgend jaar.
Het klassieke werk zal Plan 9 From Outer Space: A Really Grand Opera heten en volgend jaar beginnen de repetities. Sucharitkul is van plan om komend najaar al een teaser te lossen en als alles naar plan verloopt zal de volledige opera in 2024 in première gaan. Torsten Neumann, de regisseur van het Duitse toonaangevende indiefilmfestival Oldenburg Film Festival is producent.


Naar de geest van Ed Wood
Somtow wil de film componeren zoals Wood het zou doen, ook al is het niet de bedoeling van de componist om de 'slechtste opera' uit de geschiedenis te maken. Ofschoon Plan 9 From Outer Space algemeen beschouwd als de slechtste film aller tijden, kwam de film met Bela Lugosi wel recht uit Ed Woods hart.


Internationale faam
Somtow Sucharitkul wordt beschouwd als één van de belangrijkste componisten uit Thailand wiens werk enorm groot aanzien kent. Zijn opera's speelden al in Houston, Bangkok, Brno en Bayreuth. Wie weet komt Plan 9 From Outer Space: A Really Grand Opera ook wel naar Nederland.

NieuwsFilm

meest populair