Dit zijn de 50 beste acteurs aller tijden (volgens Empire)

Dit zijn de 50 beste acteurs aller tijden (volgens Empire)

Ben jij het met deze lijst eens?

Als je aan 10 mensen vraagt wie de 50 beste acteurs aller tijden zijn, krijg je waarschijnlijk 10 heel verschillende lijstjes. Dit is natuurlijk ook behoorlijk subjectief, maar Empire heeft toch een poging gewaagd.

Deze lijst werd samengesteld nadat behoorlijk veel mensen hebben gestemd op de acteurs die een plaatsje verdienen in deze top 50. De grote nieuwkomers zijn Florence Pugh en Heath Ledger.

Pugh en Ledger
Pugh is pas 26 jaar oud, maar volgens de nodige mensen hoort zij nu al thuis in de top 50 nadat ze hoge ogen wist te gooien in o.a. Midsommar, Little Women en Don't Worry Darling. Ledger werd ook maar 28 jaar oud, maar zijn rol als de Joker in The Dark Knight zal nooit vergeten worden. Hij kreeg hier ook een Oscar voor.

Andere grote namen die ook zeker verdienen om in de lijst te staan zijn o.a. Denzel Washington, Leonardo DiCaprio, Tom Hanks, Robert De Niro en Al Pacino, maar ook Bollywood superster Shah Rukh Khan. Iconische grootheden zoals Humphrey Bogart, Buster Keaton, Greta Garbo maar ook Marilyn Monroe staan eveneens op de lijst.

Zie hier nog eens de fantastische, grotendeels geïmproviseerde scène van DiCaprio in Django Unchained.


Wie niet
Er ontbreken echter ook de nodige grote namen. Zo staat bijvoorbeeld Harrison Ford niet op de lijst, dat terwijl hij de legendarische Han Solo, Indiana Jones én Rich Deckard heeft gespeeld. Ook Helen Mirren, die naast Ford in de spin-off series van Yellowstone te zien is, genaamd 1923, wist geen plekje te bemachtigen.

Ook de zeer geliefde Robin Williams, bekend van iconische komedies Mrs. Doubtfire en Good Morning, Vietnam, maar ook de geweldige Good Will Hunting, waarvoor hij zelfs een Oscar kreeg, ontbreekt. Bekijk hieronder nog eens een van zijn beste scenes van deze film.


De volledige lijst staat hier!



NieuwsFilm

meest populair