Eerste recensies voor mysterieuze horror/thriller 'The Pale Blue Eye' van Netflix: top of flop?

Eerste recensies voor mysterieuze horror/thriller 'The Pale Blue Eye' van Netflix: top of flop?

Vanaf begin volgend jaar is de film al te streamen.

Binnenkort verschijnt de nieuwe gotische mystery/thriller The Pale Blue Eye van Netflix beperkt in de Amerikaanse bioscopen. Langzaamaan komen dan ook de eerste recensies binnen van critici die de film al hebben mogen zien.

Op de website van Rotten Tomatoes zijn al meerdere recensies verschenen voor het passieproject van regisseur Scott Cooper. Momenteel staat de film op een matige 59 procent op de Tomatometer met in totaal 46 recensies.

Eerste recensies
De critici geven aan dat de film een redelijk passende atmosfeer neerzet en visueel weet te overtuigen middels een fraaie productie. Echter, het lijkt dat de film op verhalend gebied de verwachtingen niet helemaal weet waar te maken.

"Een fraai moordmysterie met een leuke literaire twist en een indrukwekkende prestatie van Harry Melling, maar wat wordt overschaduwd door de somberheid van het hoofdpersonage en de ongeloofwaardigheid van zijn onthullingen," aldus Dan Jolin van Empire Magazine.

"The Pale Blue Eye is weliswaar te kil om het volledige potentieel van zijn verhaal te kunnen ontdooien, maar deze goed uitgeruste Netflix whodunnit heeft nog wat plezier in het benutten van het slimste aspect van de roman van Louis Bayard waarop het is gebaseerd," zo schrijft David Ehrlich van IndieWire.

"Wat "The Pale Blue Eye"... wellicht mist aan meeslepende vertelkunst en consistente verhalende focus, wordt meer dan goedgemaakt door de fraaie fysieke productie en het schitterende camerawerk," vindt Gary Goldstein van Los Angeles Times.

"Het is een van die fraai gemonteerde historische drama's die onder je huid zou moeten kruipen; in plaats daarvan kabbelt het van scène naar scène met weinig vaart of spanning, en blijft het aan de trage kant," is de mening van David Rooney van The Hollywood Reporter.

"Ondanks de duistere sfeer bevat het maar weinig dat onze fascinatie voor Poe en de macabere mystiek waar hij beroemd om werd, daadwerkelijk voedt," schrijft Owen Gleiberman van Variety.

The Pale Blue Eye
De film is gebaseerd op het gelijknamige boek uit 2003 van schrijver Louis Bayard en speelt zich af in 1830. In het verhaal volgen we de gepensioneerde detective Augustus Landor die een reeks moorden moet onderzoeken op de Amerikaanse militaire academie in West Point, New York. Hij wordt bijgestaan door een jonge Edgar Allan Poe.

Acteur Christian Bale vervult de rol van detective Augustus Landor en Harry Melling vertolkt een jonge Edgar Allan Poe. Daarbij zijn er rollen voor onder andere Gillian Anderson, Lucy Boynton, Charlotte Gainsbourg, Toby Jones, Harry Lawtey, Simon McBurney, Timothy Spall en Robert Duvall.

Vanaf 6 januari 2023 zal The Pale Blue Eye wereldwijd op de streamingdienst te zien zijn.



NieuwsFilm

meest populair