Meer over dat ogenschijnlijke Jezus-figuur in 'Avatar: The Way of Water'

Meer over dat ogenschijnlijke Jezus-figuur in 'Avatar: The Way of Water'

Kiri een soort van "the one"?

De film Avatar: The Way of Water domineert de wereldwijde bioscoopzalen. Velen zijn nieuwsgierig naar het technische hoogstandje en hoe het verhaal verder gaat voor Jake Sully (Sam Worthington) en Neytiri (Zoe Saldaña) sinds de grote clash uit 2009.

In het tweede deel zijn er meerdere belangrijke personages, maar het wordt al snel duidelijk dat het personage Kiri, het geadopteerde kind van Jake en Neytiri, van actrice Sigourney Weaver een speciaal kind is.

Kiri is de dochter van de Na'vi-avatar van het personage Grace Augustine (Weaver) uit deel één. Kiri krijgt een speciale band met de natuur om haar heen en zeker met de wereld en dieren in het water.

Jezus-figuur Kiri
In een interview met Variety spraken Rick Jaffa en Amanda Silver over het mysterie rond Kiri.

"Ik denk niet dat we ooit specifiek over haar hebben gesproken als een Na'vi-Jezus," zei Sivar. "Maar het is een mysterie. We kunnen er niet echt over praten."

"We hebben dit soort vraagstukken met opzet ingebracht. We willen dat mensen over deze dingen praten en nadenken," onthulde Jaffa. "Er is zeker het gevoel dat Kiri onmiskenbaar, diep verbonden is met Eywa zoals Grace dat was," voegde Silver eraan toe.

Het is duidelijk dat Kiri een belangrijke rol gaat spelen in de vervolgfilms die in 2024, 2026 en 2028 moeten gaan verschijnen.

Succesvol
Voorlopig doet The Way of Water het financieel sterk in de bioscopen, al een beetje duidelijk het (financiële) succes dat Avatar boekte niet wordt geëvenaard.



NieuwsFilm

meest populair