Ook in Nederland gecrashte 'Avatar 2'-voorstellingen

Ook in Nederland gecrashte 'Avatar 2'-voorstellingen

Avatar: The Way of Water zet projectoren onder druk.

Deze kerstvakantie zullen de bioscopen vooral vol zitten met mensen die Avatar: The Way of Water (nog een keer) willen zien. Er is echter wel een hopelijk klein probleempje bij bepaalde bioscopen: niet alle projecten kunnen de film aan.

Eerder deze week plaatsten we al op FilmTotaal een artikel dat projectoren in Japanse bioscopen het begeven doordat deze de wisselende frame rates niet aankunnen. De film gebruikt namelijk 24 beelden per seconde voor scènes dichtbij en 48 per seconde voor vooral de groots opgezette (actie)scènes.

Ook in Nederland problemen
Nadat dit artikel op FilmTotaal verscheen kregen we van een lezer te horen dat dit probleem zich ook voordoet in Nederland.

"Ik wil jullie feedback geven over het artikel over de nieuwe Avatar-film waarin in het slot van het artikel gezegd wordt dat er in Nederlandse bioscopen er vooralsnog geen problemen waren met de film," kregen we binnen via de e-mail.

"Dit klopt niet, aangezien mijn broer gezien heeft hoe de film na de eerste 20 minuten, langer dan 40 minuten vast heeft gehangen (dit heeft hij ook gefilmd). Hij heeft uiteindelijk z'n geld teruggevraagd. Dit gebeurde vorige week vrijdag in Foroxity Roermond en hij zei dat dat op de twee dagen ervoor ook gebeurde."

Reactie gevraagd
We hebben de bewuste bioscoop, die ongetwijfeld ook baalt van de situatie, om een reactie gevraagd en hopelijk hebben ze de problemen ondertussen kunnen oplossen zodat iedereen ongestoord van The Way of Water kan genieten.



NieuwsFilm

meest populair