Pijnlijk: Film over Whitney Houston flopt enorm

Pijnlijk: Film over Whitney Houston flopt enorm

Schijnbaar zit niemand op deze biopic te wachten.

Iedereen die de recensie voor I Wanna Dance With Somebody van FilmTotaal heeft gelezen, kon het al zien aankomen: de film over het leven van de overleden zangeres Whitney Houston - met de talentvolle Naomi Ackie in de hoofdrol - is een valse noot.

De recensies voor I Wanna Dance With Somebody vallen sowieso tegen. Op Rotten Tomatoes, een site waar recensies worden verzameld, heeft de film een tegenvallende score van 46 procent - met een gemiddelde van een 5.4.

Het is stil...
Op social media wordt er nauwelijks gepraat over de biopic. De reacties die wel te vinden zijn, schetsen een duidelijk beeld over hoe kijkers de film ervaren.

Het meest terugkerende punt is dat kijkers hekelen dat regisseur Kasi Lemmons nogal selectief lijkt te zijn geweest in wat er wel en niet in beeld wordt gebracht.

"Alsof de makers de belangrijkste gebeurtenissen uit haar leven van Wikipedia hebben geplukt en daar verder niets creatiefs mee hebben gedaan", schrijft iemand bijvoorbeeld.

Een ander merkt op: "De acteurs deden het goed en ik vond de zangmomenten fenomenaal, maar het verhaal voelde echt ontzettend oppervlakkig en leeg".

Streamingfilm
De reacties geven de indruk dat I Wanna Dance With Somebody gewoon geen bioscoopervaring biedt. Een fan van de zangeres laat dan ook weten te wachten tot de film op streaming staat.

"Ik ben opgegroeid met Whitney, maar heb helemaal niets met biopics die de mindere momenten van het leven van een artiest bewust negeren terwijl iedereen daarvan afweet".

Daar lijken meer mensen zo over te denken. De biopic lijkt geen succes te gaan worden aan de wereldwijde bioscoopkassa's.



I Wanna Dance With Somebody draait nu in de Nederlandse bioscopen.

NieuwsFilm

meest populair