Rian Johnson legt uit waarom dit iconische schilderij zo belangrijk is in 'Glass Onion'

Rian Johnson legt uit waarom dit iconische schilderij zo belangrijk is in 'Glass Onion'

Meer overeenkomsten met de hoofdrolspeelster dan je denkt.

In 2019 wist regisseur Rian Johnson hoge ogen te gooien met Knives Out. Enkele dagen geleden verscheen het vervolg hierop, genaamd Glass Onion. De film is, net zoals zijn voorganger, een groot succes. Toch blijven de nodige kijkers achter met verschillende vragen. Johnson reageert nu op een enkele hiervan. Let op: SPOILERS volgen!

Het wereldberoemde schilderij de Mona Lisa speelt namelijk een belangrijke rol in het verhaal. Miles Brown, gespeeld door Edward Norton, heeft het schilderij namelijk gewoon thuis hangen. Hij heeft het mogen 'lenen' van de Louvre, maar zij zullen het nooit meer terug zien...

Vuur en vlam
Helen, gespeeld door Janelle Monáe, is uit op wraak. Miles heeft namelijk haar tweelingzus Andi bedrogen en vermoord. Op het einde komt Helen achter de waarheid en in haar woede blaast ze het hele huis van de miljardair op. Hier hoort ook de Mona Lisa bij.

Volgens Johnson is het laatste shot van het iconische schilderij veel belangrijker dan gedacht. Hij laat zich hier nu over uit: "Er is een soort van verbinding tussen de Mona Lisa en Helen. Iedereen ziet iets anders wanneer hij of zij naar de Mona Lisa kijkt. Hetzelfde geldt voor Helen".

Eenheid
Johnson vervolgt: "Een lange tijd weten we niet precies wat haar plan is en wie zij eigenlijk is. Het zit echter allemaal in de film verstopt, net zoals je alles kan zien van de Mona Lisa. Toch blijft het mysterieus. Miles heeft het in de film vaak over het schilderij, maar heeft het dus eigenlijk tegelijkertijd over Helen. Zij mag dan wel het schilderij verbranden, de Mona Lisa leeft voort in Helen".

Er zitten natuurlijk nog veel meer dingetjes verstopt in Glass Onion. Het onderstaande filmpje laat enkele belangrijke details zien die je misschien wel gemist hebt.



NieuwsFilm

meest populair