Deze vijf B-films zijn volgens Quentin Tarantino meer dan de moeite waard

Deze vijf B-films zijn volgens Quentin Tarantino meer dan de moeite waard

Als groot filmkenner weet hij waar hij het over heeft.

Quentin Tarantino heeft al heel wat topfilms gemaakt. Denk bijvoorbeeld maar aan Pulp Fiction, Inglorious Bastards en The Hateful Eight. De regisseur is ook een gigantische filmkenner en deelt nu weer eens enkele B-films die toch meer dan de moeite waard zijn.

Op zijn lijstje staan de volgende vijf films: The Trip, The Last House on the Left, Coffy, They Call Her One Eye en Five Fingers of Death. Bekijk hieronder waar de films precies over gaan.

The Trip
The Trip werd geschreven door niemand minder dan Jack Nicholson, maar ook de cast mag er zijn. De hoofdrollen zijn namelijk weggelegd voor o.a. Peter Fonda, Bruce Dern en Dennis Hopper. De film laat een LSD-ervaring in de eind jaren zestig zien. Bekijk de trailer hieronder.



The Last House on the Left
Deze film werd gemaakt door de iconische regisseur Wes Craven. Een meisje wordt ontvoerd door een gevaarlijke bende, maar haar familie laat dit niet zomaar gebeuren. Zij nemen het heft in eigen handen en gaan achter de groep aan met wrede intenties.



Coffy
Ook Coffy is een wraakverhaal. In de film gaat een vrouw genaamd Coffy achter drugsdealers aan, nadat deze groep ervoor zorgde dat Coffy's jongere zus verslaafd raakte. Tarantino was zo'n fan van de film dat hij de hoofdrolspeelster van Coffy, Pam Grier, zelfs castte voor zijn eigen Jackie Brown.



They Call Her One Eye
Tarantino is duidelijk een liefhebber van wraakfilms want daar gaat de Zweedse They Call Her One Eye ook over. In de film wordt een meisje ontvoerd en geforceerd zich te prostitueren. Zij besluit wraak te nemen op de mensen die haar leven vernietigd hebben.



Five Fingers of Death
Als je Kill Bill gezien hebt, ben je waarschijnlijk de Five-Point Palm Exploding Heart Technique nog niet vergeten. Dit heeft Tarantino 'afgekeken' van Five Fingers of Death. Dit is volgens de regisseur een van de beste Kung Fu films aller tijden.



NieuwsFilm

meest populair