Daniel Craig krijgt voor elke 'Knives Out'-film een monsterbedrag

Daniel Craig krijgt voor elke 'Knives Out'-film een monsterbedrag

Benoit Blanc is rijker dan James Bond.

Als je een beetje het filmnieuws in de gaten houdt, dan weet je onderhand wel dat Daniel Craig niet terugkeert als James Bond. De geliefde acteur was voor de laatste keer te zien als 007 in No Time To Die. Dit betekent echter niet dat hij stilzit. Sterker nog, hij verdient nu meer dan ooit tevoren.

In 2019 wist Rian Johnson hoge ogen te gooien met Knives Out. Deze 'whodunnit movie' werd zo goed onthaald dat Netflix de regisseur meteen strikte om meerdere vervolgen te gaan maken voor de streaminggigant. Natuurlijk is hoofdrolspeler Craig ook weer van de partij, maar heel erg gek is dit niet.

Leuk salarisstrookje
Voor het tweede deel, genaamd Glass Onion, kreeg de Britse acteur maar liefst 50 miljoen dollar betaald. Hierdoor is hij de best betaalde acteur van het moment. Dit is echter nog niet alles. Het nog te verschijnen derde deel in de reeks, dat ook al door Netflix is besteld maar nog gemaakt moet worden, zal hem weer 50 miljoen dollar opbrengen.

Daarmee passeert Craig zijn collega's Dwayne Johnson en Leonardo DiCaprio, die ook enorm veel kregen betaald voor andere Netflix projecten, namelijk Red Notice en Don't Look Up. Craig steekt echter met kop en schouders boven de rest uit.

Bond
Nog een grappig weetje: Craig heeft nu al meer verdiend met zijn twee Knives Out-films dan hij in zijn 15 jaar als James Bond deed. Voor het eerste deel, genaamd Casino Royale, kreeg Craig 'maar' 3,4 miljoen dollar. Vanaf toen ging de 'verdubbelaar' aan, waardoor hij voor elke nieuwe Bond-film beter kreeg betaald. De teller staat na 5 films dan op zo'n 93,3 miljoen dollar.

Bekijk hieronder nogmaals de trailer van Glass Onion.



NieuwsFilm

meest populair