Gerucht: Brad Pitt liet originele Marla Singer van 'Fight Club' ontslaan na ruzie

Gerucht: Brad Pitt liet originele Marla Singer van 'Fight Club' ontslaan na ruzie

Courtney Love deelt nu haar verhaal.

Eind jaren negentig wist regisseur David Fincher hoge ogen te gooien met Fight Club. De filmmaker heeft al heel wat pareltjes gemaakt maar deze topper is misschien toch wel een van zijn beste werken. Toch had Fight Club er heel anders uit kunnen zien.

De hoofdrollen in de film worden gespeeld door Brad Pitt, Edward Norton en Helena Bonham Carter. Laatstgenoemde speelt het personage Marla Singer, maar deze rol was eigenlijk weggelegd voor een andere actrice, namelijk Courtney Love. Zij werd echter ontslagen tijdens de beginfase van het project. Nu legt zij uit hoe dat komt.

Hoe dan?
Love had de rol weten te bemachtigen maar werd ontslagen nadat ze Pitt uitschold. De reden hiervoor? Pitt wilde graag Kurt Cobain gaan spelen in een nieuwe film, maar dat zag Love absoluut niet zitten.

Love was twee jaar getrouwd met de legendarische zanger van de populaire band Nirvana. Het leek allemaal erg goed te gaan tussen de twee maar Cobain pleegde in 1994 zelfmoord. Al snel was er sprake van een film over de zanger en Pitt zag dit wel zitten, maar Love was absoluut geen fan van dit idee.

Ruzie
Toen Brad Pitt het hierover had met Love werd zij razend. Zo zegt ze nu: "Ik zal Brad nooit Kurt laten spelen. Toen ik dit kreeg te horen werd ik razend. Ik zei: "Wie de f*ck denk je wel niet dat je bent?""

Love had op het moment dat Fight Club gemaakt werd een relatie met Norton. Pitt vond het toen een goed idee om het over een film te hebben die hij wilde maken met regisseur Gus van Sant over Kurt Cobain. Love stak hier dus een stokje voor, maar volgens Love nam Pitt 'wraak' door ervoor te zorgen dat zij werd vervangen door Carter. Dit is echter nog niet officieel bevestigd.

Zie hieronder nogmaals de trailer van Fight Club.



NieuwsFilm

meest populair