Kijkers kunnen niets met nieuwe topfilm van Netflix: "Wat bizar zeg"

Kijkers kunnen niets met nieuwe topfilm van Netflix: "Wat bizar zeg"

Niet iedereen begrijpt de nieuwe film van een bekende topregisseur.

Niet alle Netflix-kijkers kunnen iets met White Noise, de nieuwe film van Marriage Story-regisseur Noah Baumbach. Op social media zijn er veel reacties te lezen van mensen die de film totaal niet begrijpen.

White Noise - een verfilming van het gelijknamige boek van Don DeLillo uit 1985 - gaat over een Amerikaans gezin met een enorme doodsangst dat wordt geconfronteerd met een levensgevaarlijke ramp.

Moeilijke satire
White Noise is een satire over onze existentiële onrust en angst voor de dood, welke we proberen te dempen middels overconsumptie en betekenisloze gesprekken. Deze boodschap is voor sommige kijkers maar moeilijk te doorgronden.

"Visueel vond ik de film mooi en de acteurs waren goed, maar ik denk dat ik de diepere lagen heb gemist en hem niet echt snap", schrijft iemand op Reddit. "Ik kan dan ook niet zeggen dat ik deze film een aanrader vind".


"Ik keek erg naar deze film uit, maar vond hem al met al zeer teleurstellend. Ik vond hem maar lang en doelloos", merkt een andere gebruiker op. "Hoewel ik de thema's snap, vond ik deze niet op een bevredigende manier samenkomen".

Indrukwekkende vertrouwdheid
Andere kijkers halen juist veel uit de Netflix-film. Zij vinden dat Baumbach met deze trouwe boekverfilming wederom een topper heeft afgeleverd.

"Ik vond deze film dus echt geweldig en erg hilarisch", schrijft een fan op social media. "De dialogen vond ik extreem vermakelijk. Ik zou voor eeuwig naar deze mensen kunnen luisteren".






White Noise - met onder meer Adam Driver, Greta Gerwig en Don Cheadle - is nu op Netflix te zien.

NieuwsFilm

meest populair