Niet Brendan Fraser naar een ander acteur speelde bijna in 'The Whale'

Niet Brendan Fraser naar een ander acteur speelde bijna in 'The Whale'

De 'Cats'-acteur deelt zijn verhaal.

Acteur Brendan Fraser maakt in The Whale een grote comeback. De acteur schittert in de nieuwe film van regisseur Darren Aronofsky, maar de film had dat heel anders uit kunnen komen te zien. Niemand anders dan James Cordon speelde bijna de hoofdrol.

De film is gebaseerd op het gelijknamige werk van Samuel T. Hunter en vertelt het verhaal van een 270 kilo wegende man genaamd Charlie. Laatstgenoemde is een Engels leraar die niet meer van het leven geniet, totdat hij weer in contact komt met zijn dochtertje. Voor haar gaat hij proberen zich zich over de trauma's van zijn verleden te zetten. Fraser schijnt kans te maken op meerdere prestigieuze filmprijzen, maar het had niet veel gescheeld of de rol was naar Cordon gegaan.

Hoe dan?
Tijdens een recent interview met Deadline laat Cordon zich erover uit. Zo zegt de Late Late Show-presentator dat de regie in eerste instantie voor Tom Ford (o.a. bekend van Nocturnal Animals) weggelegd zou zijn. Uiteindelijk kwam het niet zover, aangezien Ford niet de vrijheid kreeg van de studio waarop hij gehoopt had. Cordon liet zelf ook weten dat hij zichzelf te jong vond voor de rol.

Cordon zegt eveneens dat hierna George Clooney het stokje van Ford overnam. Clooney, voornamelijk natuurlijk bekend als acteur, heeft zelf ook al de nodige films gemaakt en was geïnteresseerd in The Whale. Hij wilde echter echt een 270 kilo wegende man vinden voor de hoofdrol. Dit bleek uiteindelijk een te lastige opgave en dus gaf Clooney maar op.

Eindresultaat
Uiteindelijk ging de regie dus naar Aronofsky. De regisseur heeft het ook niet altijd even makkelijk gehad. Al lange vele jaren lang dat hij gelinkt aan het project, maar wist hij niet wie de hoofdrol zou spelen.

Pas toen hij Fraser zag in de trailer van de film Journey To The End Of The Night wist Aronofsky dat hij perfect zou zijn voor de rol. Blijkbaar mag het resultaat er zeker zijn. Mocht je de trailer gemist hebben, bekijk deze dan alsnog hieronder.



NieuwsFilm

meest populair