Brooke Shields moest haar op borsten plakken in 'The Blue Lagoon'

Brooke Shields moest haar op borsten plakken in 'The Blue Lagoon'

Shields hoopt vurig dat de jonge acteurs van nu gespaard blijven van dit soort wantoestanden.

Brooke Shields zal altijd wel de geschiedenis ingaan als de actrice van de controversiële rollen. Het begon met de horrorfilm Alice, Sweet Alice die tegenwoordig door Quentin Tarantino van de nodige hype wordt voorzien, en een paar jaar later speelde ze een kindhoertje in Pretty Baby.

Ook haar grootste hit The Blue Lagoon zorgde voor de nodige controverse. In de iHeartRadio-podcast vertelde Shields deze week dat ze vurig hoopt dat vandaag jonge acteurs beschermd kunnen worden tegen het maken van dit soort films.

Naakt op een eiland
In de film uit 1980 die geregisseerd werd door Randal Kleiser die eerder Grease opnam, speelde de jonge actrice een 14-jarige meisje die verliefd wordt op een 18-jarige jongen en vertolkt wordt door Christopher Atkins, nadat hun boot schipbreuk heeft geleden in de Stille Zuidzee. De controversiële film bevatte naaktheid van zowel Shields als Atkins.


Verplichte romance
Hoewel Shields en Atkins door de crew (en de moeder van Shields!) werden aangemoedigd om buiten de film een romantische relatie te hebben zodat de marketing goed zou draaien, hadden de twee problemen met het grote leeftijdsverschil tussen hun.


Haar op borsten
Shields herinnerde zich dat er haar gevraagd werd om naakt naast Atkins te gaan bruinen, en dat op 14-jarige leeftijd. Om het niet al te gortig te maken werd tijdens de opnames het haar van Shields op haar borsten geplakt zodat je de tepels niet zag. Shields had een body double voor de seksscènes van haar personage, terwijl Atkins die niet had.

Ondanks deze controverse werd The Blue Lagoon een groot succes, en kwam er in 1991 met Return to the Blue Lagoon een vervolgfilm, maar wel zonder Shields of Atkins.

NieuwsFilm

meest populair