'Dune: Part Two' wordt op deze 2 manieren groter dan de eerste film

'Dune: Part Two' wordt op deze 2 manieren groter dan de eerste film

Deel twee van Frank Herbert's Dune belooft een epische climax.

Dune: Part Two zal op verschillende manieren een veel grotere film worden dan zijn voorganger. Regisseur Denis Villeneuve was altijd van plan om Frank Herberts boek in twee delen te verfilmen. Maar Villeneuve kreeg pas groen licht om deel twee te maken nadat Dune een groot succes bleek in de bioscopen.

In 1984 maakte David Lynch ook een al verfilming van het sciencefictionboek. Het werd een gigantische flop en Lynch wil niet meer herinnerd worden aan de film. Het grootste probleem was volgens fans dat Frank Herberts boek te lang en complex is om in één film te vertellen. Die fout wilde Villeneuve dan ook niet herhalen met zijn versie.


Bekijk de afbeelding

Dune: Part Two is een veel groter verhaal dan deel één.
Dune uit 2021 bewerkt slechts de eerste helft van het populaire boek. De film heeft daardoor de tijd om goed uit te leggen hoe deze wereld werkt en wie de personages zijn. Dune: Part Two kan zich nu volledig richten op het verfilmen van de epische climax van het boek.

In deel twee zullen we zien hoe de Fremen de oorlog verklaren aan de Harkonnen, die hun planeet bezet hebben. We krijgen enorme veldslagen te zien waarbij de Fremen op de zandwormen rijden, personages die elkaar verraden en visioenen van een verschrikkelijke toekomst.

Deel twee breidt ook de cast uit met een paar grote namen. Zo zien we Christopher Walken als keizer Shadam IV, Florence Pugh (Midsommar) als prinses Irulan en Austin Butler (Elvis) als Feyd-Rautha, de erfgenaam van baron Harkonnen.



Dune: Part Two zal waarschijnlijk veel meer geld opbrengen dan deel één.
Deel één was een groot succes maar had wel flink wat obstakels waardoor de opbrengsten aan de bioscoopkassa's niet zo groot waren. Dune: Part One bracht $400 miljoen op tegen een budget van $160 miljoen.

Door coronamaatregelen heeft de film niet overal kunnen draaien. Studio Warner Bros. besloot dan ook om de film tegelijk op HBO Max uit te brengen. Daar werd het snel een van de best bekeken films op die streamingdienst. Maar dat ging wel ten koste van de bioscoopopbrengsten.

Deel twee zal exclusief in bioscopen verschijnen. Dit zal ongetwijfeld betekenen dat de nieuwe film aanzienlijk meer geld op gaat brengen dan zijn voorganger.

Als deel twee een groot succes wordt is het zelfs mogelijk dat Villeneuve ook het tweede boek, Dune Messiah, kan verfilmen.

Dune: Part Two is vanaf 3 november in de bioscoop te zien. Bekijk Dune: Part One nu op HBO Max.



NieuwsFilm

meest populair