Nieuwe film van Netflix: Christian Bale in de duistere mysteryfilm 'The Pale Blue Eye'

Nieuwe film van Netflix: Christian Bale in de duistere mysteryfilm 'The Pale Blue Eye'

Deze boekverfilming met sterke cast moet je absoluut gezien hebben.

Netflix heeft vandaag een interessante nieuwe film toegevoegd aan zijn catalogus: The Pale Blue Eye. In dit duistere moordmysterie speelt topacteur Christian Bale (Thor: Love and Thunder) een detective die de gruwelijke moord op een jonge cadet onderzoekt.

The Pale Blue Eye is een verfilming van het gelijknamige boek van de Amerikaanse schrijver Louis Bayard uit 2003.

Naast Bale heeft ook Harry Melling (het rotneefje van Harry Potter) een grote rol in deze film. Hij speelt Edgar Allan Poe, de dichter die in zijn jongere jaren een militair was.

Boek versus film
Op Rotten Tomatoes, een site waarop recensies worden verzameld, heeft The Pale Blue Eye een positieve score van 68 procent - met een gemiddelde beoordeling van een 6.1.

Volgens de critici is de film minder goed dan het boek, maar vanwege de sterke cast absoluut intrigerend genoeg om te bekijken.


The Pale Blue Eye (2022)
Bekijk de afbeeldingRegie: Scott Cooper | Cast: Christian Bale, Lucy Boynton, Harry Melling, e.a. | FilmTotaal-recensie
Amerika, 1830. Na de gruwelijke moord op een cadet op de militaire academie West Point, wordt de gepensioneerde detective Augustus Landor gerekruteerd om de zaak te onderzoeken. De geslotenheid van de groep maakt de zaak echter een stuk complexer. Gelukkig wordt hij geholpen door de jonge cadet Edgar Allan Poe, die een enorme voorliefde voor drank en dichtbundels.



Interesse in The Pale Blue Eye? Je kunt deze film eventueel hier direct bekijken.

NieuwsFilm

meest populair