Verwijderde bonusscène zou 'Glass Onion: A Knives Out Mystery' compleet veranderen

Verwijderde bonusscène zou 'Glass Onion: A Knives Out Mystery' compleet veranderen

Glass Onion had een scène na de aftiteling die één belangrijk moment volledig zou hebben veranderd.

Glass Onion: A Knives Out Mystery-regisseur Rian Johnson heeft een scène na de aftiteling uit de film geknipt die de betekenis van het einde volledig had veranderd. De film die sinds vorige maand op Netflix staat wordt enorm sterk ontvangen door zowel critici als fans.

!!! Let op: Spoilers voor Glass Onion: A Knives out Mystery volgen !!!

De Mona Lisa
In de film speelt het beroemde schilderij van Leonardo Da vinci, de Mona Lisa, een belangrijke rol. In het laatste shot van Glass Onion zien we dat de Mona Lisa in vlammen opgaat. In een interview met Collider onthult de regisseur dat de film oorspronkelijk een bonusscène had waaruit zou blijken dat de Mona Lisa helemaal niet vernietigd was.

Johnson: "We hebben een extra scène gefilmd die we uiteindelijk niet gebruikt hebben. In de scène spreekt Benoit Blanc in het Frans met een werknemer van het Louvre. We schakelen dan naar het Louvre waar we de Mona Lisa veilig en wel zien hangen. Maar ik vond de film beter als de Mona Lisa wel echt vernietigd was en dus hebben we de scène niet gebruikt."


Bekijk de afbeelding

Waarom het beter is dat de scène verwijderd is
Edward Nortons personage Miles Bron heeft dankzij de pandemie de echte Mona Lisa van het Louvre mogen lenen voor een heleboel geld. Zijn doel in het leven is om in één adem met de Mona Lisa genoemd te worden.

Aan het einde van de film komen Benoit Blanc (Daniel Craig) en Helen (Janelle Monáe) erachter dat Bron verantwoordelijk is voor de moord op Helen's zus, Andi. Bron vermoordde Andi om met de eer te strijken van haar ideeën.

Als wraak op haar vermoorde zus steekt Helen het huis van Bron in de brand waarbij ook de Mona Lisa in de fik vliegt. Miles Brons naam zal nu altijd in één adem genoemd worden met de man die de Mona Lisa heeft vernietigd.

Het is daarom ook maar goed dat Johnson het einde intact heeft gelaten. Als de film had onthuld dat de echte Mona Lisa nog steeds in het Louvre hangt had het einde veel minder impact gehad.

Glass Onion: A Knives Out Mystery is nu te zien op Netflix.



NieuwsFilm

meest populair