Remake 'Nightmare on Elm Street' deed Rooney Mara bijna stoppen met acteren

Remake 'Nightmare on Elm Street' deed Rooney Mara bijna stoppen met acteren

Rooney Mara heeft slechte herinneringen overgehouden aan de remake 'Nightmare on Elm Street', waardoor ze bijna stopte met acteren

Rooney Mara brak door met rollen in The Social Network en The Girl with the Dragon Tattoo, maar speelde vlak daarvoor nog in A Nightmare on Elm Street, de remake van de horrorklassieker uit 1984. De remake werd echter neergesabeld en ook Mara kijkt er niet blij op terug: ze stopte bijna met acteren.

In de podcast LaunchLeft kijkt ze terug op de film en vertelde ze hoe het was was om de horrorfilm te maken. "Het maken van de 'Nightmare on Elm Street'-remake was geen fijne ervaring. Ik dacht er daarna over om te stoppen met acteren tenzij ik iets kon doen waar ik me echt goed bij zou voelen", vertelt Mara.



Plezier hervonden
Mara specificeert overigens niet wat er precies zo ellendig was aan het maken van de 'Nightmare on Elm Street'-remake, omdat ze naar eigen zeggen voorzichtig moet zijn met wat ze over de film vertelt. Gelukkig voor haar hervond ze daarna het plezier in acteren.

Datzelfde jaar kreeg Mara namelijk een rol in The Social Network. Door haar bijrol in de film van David Fincher kreeg ze een jaar later de hoofdrol te pakken in The Girl with the Dragon Tattoo, haar definitieve doorbraak.

Maar de rol in The Social Network kwam haar niet aanwaaien. "Fincher moest zijn best doen om me de rol te kunnen geven, want de studio wilde iemand anders. Maar het krijgen van de rol was absoluut een keerpunt in mijn leven en mijn carrière."

Volgens Mara trad Fincher daarna op als een mentor en hielp hij haar om in zichzelf te geloven. "Het was heel 'empowering' wat hij deed. Dat heeft al mijn keuzes daarna ook echt beïnvloed."

NieuwsFilm

meest populair