Deze 3 splinternieuwe series stormen Netflix en Disney+ binnen

Deze 3 splinternieuwe series stormen Netflix en Disney+ binnen

Een dodelijke whodunnit, een innemend weergave van het tienerschap en een onderzoek naar een geldwolf van Wall Street.

De afgelopen week liep het weer storm bij meerdere streamingdiensten met een hele rits aan nieuwe series. De redactie van SerieTotaal licht er weer 3 voor jou uit om te bezien welke serie jij sowieso moet gaan verorberen!

Totenfrau | Netflix
De kersverse weduwe Blum gaat op wraaktocht na de dood van haar man, die als politieagent iets op het spoor was dat hij beter niet had kunnen weten. De sterke structuur van de Oostenrijkse serie maakte een diepe indruk op recensent Lydia van Vliet-Meeuwissen en leidde tot 4 sterren voor de whodunnit.

Zij beargumenteerde: "Dankzij het hoge tempo is er geen ruimte voor zijlijntjes, wat eigenlijk wel verhelderend werkt. Op deze manier weten de makers de aandacht van de kijker goed vast te houden en is de serie op een ontspannen manier goed te volgen. Een aantal verrassende wendingen zorgt er gelukkig voor dat het plot niet té voorspelbaar wordt. Op het einde komt de echte klapper, iets wat je echt niet ziet aankomen."

Lees de rest van de recensie.

Reservation Dogs seizoen 2 | Disney+
De sterke thematiek, het rustige tempo en de eigenzinnige houding tegenover het voortleven van tradities kon Dieuwertje Deutekom zeker waarderen in deze serie over vier jonge inheems-Amerikaanse vrienden. Ze beloonde de realistische serie met 4 sterren.

Ze stelde: "'Reservation Dogs' is een goede serie over verlies, acceptatie en liefde, ongeacht het decor. Het rustige tempo geeft perfect de ruimte aan heftige onderwerpen, die hierdoor niet te zwaar worden aangezet. De kijker komt daardoor uitgerust en opgefrist de serie uit, klaar voor de stortvloed aan nieuwe seizoenen en spin-offs die dit jaar in petto heeft."

Lees de rest van de recensie.

Madoff: The Monster of Wall Street | Netflix
In deze documenaireserie wordt Bernie Madoff flink aangepakt als één van de grootste zwendelaars van Wall Street. Volgens Tom van der Krieke weet de serie op een pakkende en informatieve manier de geschiedenis van de zakenman uiteen te zetten en te duiden hoe het kon zijn dat Madoffs frauduleuze praktijken werden geaccepteerd.

Hij gaf de documentairereeks 4 sterren. Hij lichtte toe: "De opbouw van het verhaal is gedegen en journalistiek onderbouwd. Zo ontstaat een complex portret van hebzucht. De ongekende inhaligheid ligt zeker niet alleen bij Madoff zelf, maar ook bij mensen die belegden in zijn fonds."

Lees de rest van de recensie.

NieuwsFilm

meest populair