John Carpenter keert onder een voorwaarde terug als regisseur

John Carpenter keert onder een voorwaarde terug als regisseur

De legendarische horrormaker heeft bevestigd dat hij onder een voorwaarde bereid is terug te keren als regisseur.

Het is een fikse tijd geleden, inmiddels al meer dan tien jaar terug, sinds John Carpenter voor het laatst een film maakte. Maar de regisseur is bereid om terug te keren als regisseur, onder een specifieke voorwaarde.

Regisseur John Carpenter heeft in het verleden, met name dankzij zijn horrorfilms, nogal naam gemaakt. Met films als Halloween, The Thing en They Live in zijn repertoire hoeft hij zich al een tijdje niet meer te bewijzen.

Tegelijkertijd zorgt zo'n indrukwekkende nalatenschap er natuurlijk voor dat zijn fans smachten naar meer. Carpenter heeft bevestigd dat hij nog steeds openstaat voor het maken van een nieuwe film, maar dat daar wel een specifieke voorwaarde aan te pas komt. En dat is nogal een verrassende.

Basketbal
De horrorlegende is namelijk nogal een basketbalfanaat. In een interview vertelt hij dat hij - naast de benodigde tijd en centen om een filmproject te kunnen beginnen - ook in staat wil kunnen worden gesteld om zowel het reguliere NBA-seizoen als de play-offs te kunnen kijken.

Dat lees je goed: Carpenter wil prima weer een film maken, zolang hij maar niets van het basketbalseizoen hoeft te missen. "Mijn ideale dag is laat opstaan, het nieuws kijken, een beetje gamen, basketbal kijken en weer naar bed", voegt de regisseur daaraan toe.

Geen prioriteit
Een nieuwe film maken heeft op dit moment dus geen prioriteit. Carpenter heeft het momenteel toch wel druk genoeg na het uitbrengen van meerdere muziekalbums en het doen van verscheidene wereldtournees.

De tijd en energie die in een film gaan zitten, hebben ervoor gezorgd dat hij niet staat te trappelen om de regie-handschoen weer op te nemen."Het probleem is dat ik oud ben. Het is moeilijk om te doen en betekent hard werken. Het is echt veel werk", verzucht Carpenter.

Gelukkig zijn twee van zijn films gewoon te bekijken op Nederlandse streamingdiensten: Big Trouble in Little China staat op Disney+ en Christine kun je zien op Netflix.

NieuwsFilm

meest populair