De pop uit 'M3GAN' is nu al een "homo-icoon" volgens schrijver

De pop uit 'M3GAN' is nu al een "homo-icoon" volgens schrijver

Akela Cooper had het erover met een van zijn vrienden.

De horrorfilm M3GAN scoorde afgelopen weken ver boven verwachtingen. Alleen al in de Verenigde Staten bracht de film meer dan 30 miljoen dollar op. Dit is zeer indrukwekkend, al helemaal aangezien M3GAN het op moet nemen tegen Avatar: The Way Of Water. Het lijkt er nu dan ook al op dat de film een vervolg krijgt. Volgens schrijver Akela Cooper schuilt hier meer achter.

De film vertelt het verhaal van de robot/pop M3GAN. Zij is ontworpen door de briljante speelgoedroboticus Gemma. M3GAN kan eigenlijk alles, maar op een gegeven moment lijkt ze toch iets te ver te gaan... Mocht je de trailer gemist hebben, bekijk deze dan alsnog hieronder.



Nu al een icoon
Niet alleen is de film dus een succes, schrijver Cooper zegt dat M3GAN nu al een queer-icoon is. Tijdens een recent interview laat Cooper zich erover uit: "Ik heb het erover gehad met één van mijn betere vrienden die homoseksueel is. Volgens hem vertelt 'M3GAN' een belangrijker verhaal dan je zou denken"

De film gaat over een meisje, die haar ouders is verloren. Als gevolg hiervan gaat leven met en bij haar tante. Dan komt ook de Megan erbij. Mijn vriend vertelde me dat dit een belangrijk aspect is van de gay community; het vinden van een nieuwe familie, een familie waarvoor je zelf kiest[/i]".

Nog een reden
M3GAN zou ook een hit kunnen zijn bij LGBTQ+ gemeenschap vanwege haar verhaal. Ze ontdoet zich van haar basisprogrammering en krijgt een eigen bewustzijn. Het 'bereiken' van identiteit, zelfbewustzijn en autonomie zijn eveneens populaire thema's van de LGBTQ+-gemeenschap.

NieuwsFilm

meest populair