Michael Bay in Italië vervolgd voor doden duif tijdens '6 Underground'-opnames

Michael Bay in Italië vervolgd voor doden duif tijdens '6 Underground'-opnames

De regisseur zegt onschuldig te zijn.

De Amerikaanse filmregisseur Michael Bay staat bekend om alle enorme explosies die plaatsvinden in zijn blockbusters. Denk bijvoorbeeld maar aan de Transformers-franchise, Armageddon en de tamelijk recente 6 Underground. Voor de laatstgenoemde film wordt hij nu aangeklaagd voor een wel opmerkelijke reden...

Helaas gaat er tijdens de opnames van al het spektakel dat in zijn films zit ook wel eens iets mis. Dit was ook het geval in zijn actiefilm 6 Underground, in 2019. Bay wordt namelijk verdacht voor het vermoorden van een duif. Ja, dat lees je goed. Een duif.

Hoe dan?
Naar verluidt is er namelijk een duif vermoord tijdens de opnames. De vogel zou namelijk op fatale wijze in aanraking zijn gekomen met een Dolly, een camera op wielen. Iemand op de set zou er vervolgens foto's van hebben gemaakt, met alle gevolgen van dien.

In de nodige landen zouden ze niet omkijken naar de dood van een enkele duif. In Italië, waar de opnames plaatsnamen, gaat het daar toch iets anders aan toe. Duiven genieten onder de Italiaanse wet namelijk van een speciale bescherming. Het is daardoor illegaal om ze te vangen, pijn te doen en helemaal om ze te doden.

Gevolgen
De vraag is nu wat er gaat gebeuren. Ondanks het feit dat Michael Bay weliswaar op dat moment niet achter de camera in kwestie stond wordt hij door de Italiaanse politie wel verantwoordelijk gehouden.

Italiaanse autoriteiten hebben hem een schikking aangeboden, maar dat wil de 57-jarige Bay zelf niks van weten. Volgens Bay is er genoeg bewijs, waaronder zelfs beeldmateriaal en getuigen, die de beschuldigingen tegenspreken en zijn onschuld kunnen bewijzen.

Reactie
Zo zegt hij: "Ik sta bekend als dierenliefhebber en dierenrechtenactivist. Tijdens de productie zijn er geen dieren verwond en dat geldt ook voor elke andere productie waar ik in de afgelopen dertig jaar aan heb gewerkt. Ik weet zeker dat we in de rechtbank zullen zegevieren".

Bekijk hieronder nogmaals de trailer van de blockbuster.



NieuwsFilm

meest populair