Kevin Smith neemt het op voor nieuwe DC-baas James Gunn na alle kritiek

Kevin Smith neemt het op voor nieuwe DC-baas James Gunn na alle kritiek

Hij doet zijn best voor de fans.

Er is de laatste tijd behoorlijk veel te doen bij DC. Enkele weken geleden werd James Gunn aangesteld als de nieuwe grote baas van de superheldenstudio, waardoor veel grote namen al zijn vertrokken.

Zo zal Henry Cavill niet meer te zien zijn als Superman, ondanks het feit dat de spierbundel zelf recentelijk nog liet weten meer te doen te krijgen. Zelfs Patty Jenkins, de regisseuse van de eerste twee Wonder Woman-films, is vertrokken. Ook Black Adam-ster Dwayne 'The Rock' Johnson lijkt geen toekomst meer te hebben in het DCU.

Verdediging
Lang niet iedereen was hier even blij mee. Er kwam dan ook behoorlijk wat kritiek op Gunn en zijn manier van werken. Nu neemt niemand minder dan Kevin Smith het voor hem op.

De Amerikaanse regisseur heeft al verschillende collecties geschreven voor onder meer Marvel en DC Comics. Hij weet dus heel wat van stripboeken af en snapt wat Gunn probeert te doen.

Reactie
Zo zegt Smith: "Ik vind het knap hoe James op alle berichten reageert. Het maakt niet uit of het iets positiefs of negatiefs is. Hij durft van zich te laten horen en komt voor zijn ideeën op".

Smith vervolgt: " Ik heb al zoveel mensen horen zeggen: "Ik vind het echt helemaal niks wat Gunn nu doet". Op zijn minst beantwoordt hij jullie vragen. Hij verstopt zich niet. Hij probeert duidelijk te maken dat hij een visie voor ogen heeft en hij vindt het jammer als hij daarmee mensen krenkt".

Verschil
Smit eindigt door te zeggen dat dit een groot verschil is bij Marvel, aangezien zij eigenlijk nooit echt iets communiceren met de fans: "Ik heb veel respect voor James en dat hij bijna alle vragen beantwoordt. Dat hoeft hij niet te doen maar hij doet het toch".

"Hoe vaak heb je dat Marvel al zien doen? Iets in de zin van: "Oké, laten we even de zorgen van de fans wegnemen"? Dat komt niet voor." Bekijk de volledige podcast, die op YouTube te vinden is, hieronder.



NieuwsFilm

meest populair