Deze acteur kreeg betaald in wiet en niet in geld

Deze acteur kreeg betaald in wiet en niet in geld

John Laroquette heeft er geen enkel probleem mee.

Er komen wel vaker berichten langs op FilmTotaal over acteurs die goud geld krijgen voor een bepaalde rol. Je hoort echter niet elke dag dat een filmtalent betaald krijgt in wiet voor zijn werk. Toch komt dat blijkbaar ook wel eens voor.

Het gaat hier om John Larroquette, die meewerkte aan de originele en iconische The Texas Chain Saw Massacre. Hij neemt de openingsmonoloog voor zijn rekening en is dus de stem die we horen. Hij kreeg hier echter niet voor betaald, althans, niet in geld...

Wiet
De acteur bevestigde tijdens een recent interview dat regisseur Tobe Hooper zijn best deed om niet al te veel uit te geven en te besparen waar dat mogelijk was. Laroquette hoorde hier blijkbaar ook bij.

Ondanks het feit dat er behoorlijk wat geruchten de ronde doen, bevestigt Laroquette nu dat enkele verhalen dus wel kloppen: "Ja, ik kreeg betaald in wiet, of marihuana, of hoe je het dan ook vandaag de dag wil noemen. Ik had mijn werk gedaan en mocht weer gaan. Ik wenste Tobe veel succes en dat was het".

Vrienden
Toch vind Laroquette het absoluut niet storend dat hij niet betaald kreeg. Hij was namelijk bevriend met Hooper en zag het niet als een baan, maar als een vriend uit de brand helpen.

Zo vervolgt hij: "Tobe kwam erachter dat ik in de stad was en vroeg of ik een uurtje van mijn tijd kon sparen om hem te helpen met een van zijn nieuwe films. Ik zei meteen ja".

Andere tijden
"Zo ging dat gewoon. In de jaren 70 deed je veel dingen gratis en in de jaren 90 kreeg je er een beetje voor betaald. Het is misschien wel het hoogtepunt op mijn cv!" grapt Larroquette.

Bekijk hieronder nogmaals de legendarische opening van de cultklassieker.



NieuwsFilm

meest populair