Deze 3 gloednieuwe series zijn absolute winnaars op HBO Max en Disney+

De terugkeer van de tovenaar, een perfecte replica van een game en een controversiële weergave van de aidsepidemie.

Mitchell van Vuren 19 januari 2023 20:30 in Featured
Deze 3 gloednieuwe series hebben de gemoederen van het internet flink beziggehouden de afgelopen tijd. Lees gauw hieronder wat de recensenten van SerieTotaal zo geweldig aan deze series vonden en welke ervan jij absoluut moet gaan zien!

Willow | Disney+
De gelijknamige cultfilm uit de jaren tachtig wordt succesvol in het nieuwe jasje van een serie gehesen. Recensent Ruby Dijk was razend enthousiast over de fantasyserie, die op praktisch elk vlak van filmmaken hoog weet te scoren. Logischerwijs kon de serie rekenen op 5 sterren van haar.

Dijk beargumenteerde: "Voor liefhebbers van fantasy is 'Willow' een absolute aanrader. Uitgestrekte landschappen, historisch ogende kostuums en magische wezens; de fantasierijke wereld van 'Willow' wordt prachtig in beeld gebracht."

Lees de rest van de recensie.

The Last of Us | HBO Max
Terence Shea durfde de zombieserie een "perfecte replica" te noemen van de videogame, waarop de serie gebaseerd is. Met een sterke cast en een doordacht script weten de makers het geweld uit de game om te zetten naar een diepgaand verhaal. De goede uitwerking zorgde voor 4 sterren.

Shea vertelde: "'The Last of Us' is geen actiespektakel. Het verhaal draait om de niet-geïnfecteerde overlevenden en hoe die nog steeds hun draai proberen te vinden in deze nieuwe wereld. Dat zorgt ervoor dat wanneer de monsters opduiken dit wat heviger aankomt."

Lees de rest van de recensie.

American Horror Story seizoen 11 | Disney+
De beroemde horrorserie maakt met het elfde seizoen misschien wel hun meest kritische en controversiële seizoen tot nu toe volgens Arjan Welles. De aidsepidemie van de jaren tachtig vormt een onconventionele achtergrond, die een frisse wind doet waaien door het horrorgenre. Welles beloonde de serie dan ook met 4 sterren.

Hij stelde: "[Regisseur] Murphy toont niet alleen de hartverscheurende gevolgen van aids, maar daarnaast de hechte vriendschappen binnen de gayscene ook de losse relatiestandaarden. Ook al voert monogamie niet de boventoon, Murphy weet er toch een boodschap van liefde aan vast te plakken."

Lees de rest van de recensie.

NieuwsFilm