Grote film over 'King of Pop' Michael Jackson aangekondigd

Grote film over 'King of Pop' Michael Jackson aangekondigd

Niemand minder dan Antoine Fuqua neemt de regie voor zijn rekening.

Muzikale biopics zijn vandaag de dag gigantisch in. Denk bijvoorbeeld maar aan Bohemian Rhapsody, Rocketman en Elvis, om er maar een paar te noemen. Nu krijgt ook niemand minder dan 'The King of Pop' zijn eigen film.

Het gaat hier natuurlijk om Michael Jackson. De regisseur voor het project is ook al gevonden. Dit is niemand minder dan Antoine Fuqua, o.a. bekend van Training Day en The Equalizer.

Team
Fuqua heeft ook al zijn schrijver gevonden. Het script zal namelijk verzorgd worden door John Logan. Hij wist al eerder hoge ogen te gooien met Gladiator en The Aviator. Zeker niet verkeerd dus. De grote vraag is nu natuurlijk: wie gaat in de huid kruipen van Michael Jackson?

Helaas is dat nog niet bekend. Wel liet Joe Drake, van Studio Lionsgate, weten waar de film over zal gaan: "Antoine is een steengoede regisseur, dus wij zijn enorm blij dat hij heeft gekozen om 'Michael' te maken".

Idee
Drake vervolgt: "De eerste films waar ik aan werkte in mijn carrière waren muziekvideo's. Ik vind het dan ook fantastisch dat ik nu film en muziek mag mixen en als het ware terug kan keren naar mijn 'roots'."

"In mijn ogen is er geen enkele artiest zo krachtig, charismatisch en geniaal als Michael Jackson. Hij was de eerste zwarte artiest die constant op MTV te zien was. Zijn muziek en clips hebben mij enorm geïnspireerd, dus ik kon de kans om zijn verhaal op het grote scherm te laten zien niet aan me voorbij laten gaan".

Meer nieuws zal ongetwijfeld snel volgen.

NieuwsFilm

meest populair