Netflix denkt straks zelf abonnees weg te gaan jagen

Netflix denkt straks zelf abonnees weg te gaan jagen

Het delen van je wachtwoord lijkt vanaf nu toch echt verleden tijd te zijn.

Netflix is al een lange tijd dé grote streamingdienst, maar ze vrezen dat sommige abonnees in de komende maanden zullen vertrekken. Lees hieronder verder waarom.

Eind vorig jaar kregen we te horen dat er behoorlijk wat Netflix-abonnees zijn die hun wachtwoord delen. Hier wil Netflix een stokje voor steken, al zal daar lang niet iedereen even blij mee zal zijn.

De reden
Netflix loopt natuurlijk niet alleen veel geld mis, het delen van wachtwoorden maakt het blijkbaar ook bijzonder lastig om IP-adressen, inlog-locatie en accountactiviteit te kunnen traceren.

Ted Sarandos, de voormalige CEO, zegt er het volgende over: "Het lijkt veel op de manier waarop je prijsverhoging aanpakt. De consumenten zullen dit waarschijnlijk niet allemaal appreciëren, maar het is wel nodig".

Wat te verwachten
Je wachtwoord delen gaat je binnenkort dus geld kosten, maar wanneer precies? De exacte datum is nog niet bekend, maar het zal waarschijnlijk snel gebeuren. Zo heeft Netflix dit systeem al geïmplementeerd in Zuid-Amerika, dus Europa zal waarschijnlijk over niet al te lang volgen, waarschijnlijk al in eerste kwartaal van dit jaar.

In Zuid-Amerika wordt er een verificatiecode gevraagd en 3 dollar voor de extra gebruiker. Het is niet zo gek dat Netflix deze stap nu daadwerkelijk maakt. Naar verluidt zijn er 222 miljoen huishoudens die hun wachtwoord delen met zo'n 100 miljoen mensen.

Aanbod
Nu dat Netflix voor zoveel mensen duurder gaat worden, is de kans groot dat velen op zullen stappen en vertrekken naar een nieuwe en goedkopere streamingdienst.

Mocht jij hierbij horen, kijk dan misschien wel eerst nog even de onderstaande trailer, om te zien of je misschien toch wil blijven voor al het moois dat in 2023 op Netflix uitkomt.



NieuwsFilm

meest populair