Hoe de enige F-bomb in 'Avatar: The Way of Water' tot stand kwam

Een belangrijk moment.

Wouter Drummen 22 januari 2023 20:30 in Algemeen
Avatar: The Way of Water is een groot succes. De nieuwe film van James Cameron heeft een PG-13-rating en mag dus één enkele keer een 'f-bomb' bevatten. Heb jij deze meegekregen? Opgelet: SPOILERS volgen onder de trailer!De blockbuster is behoorlijk lang met zijn 3 uur en 12 minuten. Om een PG-13 rating te krijgen gelden strenge regels, waaronder het gebruik van maar een enkele f*ck in de hele film. Hier hebben Cameron en co. wel gebruik van gemaakt op een belangrijk moment.

Spider
Deze 'eer' is weggelegd voor Spider (Jack Champion). Spider is de zoon van Quaritch, maar heeft zijn hele leven doorgebracht in Pandora met de Na'vi. Hij staat dan ook meer aan de kant van Jake Sully en zijn familie.

Op een gegeven moment wordt Spider 'ontvoerd' door Quaritch. De twee bouwen een soort van band op en op het einde redden ze elkaars leven. Dit was een behoorlijke lastige beslissing voor Spider.

Reactie
Avatar-producent Jon Landau laat zich erover uit: "Spider heeft nooit echt een familie gehad, maar is hier wel naar op zoek. Wanneer hij dus Quaritch 2.0 ontmoet, heeft hij eindelijk een soort van vaderfiguur".

"Toch is het lastig voor Spider om Quartich te redden. Het is geen makkelijke keuze. Je ziet dat hij niet weet welke keuze hij moet maken. Hij is er kapot van en daarom vonden wij het gepast om hier onze enige f*ck te gebruiken".

NieuwsFilm