'Solo: A Star Wars Story'-hoofdrolspeler wil terugkeren voor vervolg

Maar of het er ook nog van gaat komen is nog maar de vraag.

Wouter Drummen 24 januari 2023 07:03 in Algemeen
Disney brengt de laatste jaren de nodige Star Wars-films (en series) uit, maar ze worden niet allemaal even goed onthaald. Het 'Huis van de Muis' had ook meer verwacht van Solo: A Star Wars Story. Toch wordt er gesproken over een eventueel vervolg en dat ziet een grote naam in ieder geval wel zitten.

Solo gaat over een jonge Han Solo. Harrison Ford moest dus het stokje overgeven aan Alden Ehrenreich. De rest van de cast mag er echter ook zijn. Andere belangrijke rollen zijn weggelegd voor o.a. Emilia Clarke, Donald Glover, Woody Harrelson en Thandiwe Newton. Helaas wist de blockbuster niet te overtuigen.

Teleurstellende cijfers
Solo was een peperduur project. De film had maar liefst een prijskaartje van 300 miljoen dollar maar bracht nog geen 400 miljoen dollar op, waardoor er dus flink verlies werd geleden. Ook scoort de blockbuster niet overal even goed. Op Rotten Tomatoes scoort de film bijvoorbeeld maar 69%. Bioscoopgangers geven de film zelfs slechts een 64%.

Enige tijd geleden liet geleden liet de schrijver van Solo, Jonathan Kasdan, toch weten dat er nog steeds een vervolg kan komen. Nu laat ook niemand minder dan hoofdrolspeler Ehrenreich van zich horen.

Zin in
Ehrenreich ziet het namelijk ook wel zitten om terug te keren. Zo zegt de acteur: "Op het einde van de film wordt ik pas daadwerkelijk echt de Han Solo die we allemaal kennen. Het was een heel leuk verhaal om te vertellen en ik denk eerlijk gezegd ook dat we er iets moois van hebben gemaakt".

Ehrenreich vervolgt: "Ik heb er in ieder geval van genoten. Het is super leuk om Han te mogen spelen. Ik zou dan ook maar wat graag opnieuw in de huid kruipen van dit iconische personage, maar we zullen moeten afwachten om te zien of het er ooit nog van komt..."

Wel of niet?
Disney rondde de Skywalker-saga af met de laatste trilogie en wil zich nu gaan focussen op nieuwe verhalen. Lando Calrissian (Glover), een van Han Solo's beste vrienden, krijgt wel zijn eigen Disney+ serie. Als dit een succes wordt, maakt Ehrenreich misschien nog wel een kans.

NieuwsFilm