Dit filmtalent speelde mee in 4 blockbusters die meer dan 2 miljard dollar opbrachten

Niet alleen James Cameron is een box-office koning.

Wouter Drummen 24 januari 2023 11:44 in Algemeen
James Cameron weet met Avatar: The Way of Water weer enorm te scoren. De box-office van de blockbuster is nu al over de magische grens van 2 miljard dollar heen. Dit maakt hem de succesvolste regisseur wanneer het aankomt op box-office resultaten. Welke acteur is in dit opzicht eigenlijk de nummer 1?

Dat is niemand minder dan Zoe Saldana. Zij is namelijk de enige acteur/actrice die maar liefst in 4 films te zien is die meer dan 2 miljard dollar hebben opgebracht.

Lijst
Hier zitten natuurlijk de twee Avatar-films tussen, maar ook het tweeluik Avengers: Infinity War en Avengers: Endgame. Het zou nog wel eens meer kunnen worden, aangezien de actrice terugkeert voor meer Avatar-verhalen.

Grappig genoeg liet Saldana enkele weken geleden weten dat ze eigenlijk wel genoeg heeft van alle blockbusters en graag eens iets anders wil doen. Zo zei ze toen nog: "Ik heb het gevoel dat ik, de laatste 10 jaar van mijn leven, vast zit. Ik zit vast in het maken van al deze franchises".Dankbaar, maar toch...
Zo gaat ze verder: "Ik heb samengewerkt met geweldige regisseurs en heb veel mensen leren kennen, die inmiddels goede vrienden zijn geworden. Ook vind ik het fantastisch dat ik rollen speel waar fans, en voornamelijk kinderen, van houden en naar opkijken".

Toch wil ze graag eens iets anders doen: "Ik zeg dat ik 'vastzit', omdat ik niet echt kan doorgroeien en andere genres kan uitproberen. Ik wil eens voor iets verschillends gaan". Buiten Avatar en de MCU-blockbusters was Saldana ook te zien in Pirates of the Carribean en meerdere Star Trek-films.

NieuwsFilm