De Razzies onder vuur voor nomineren van een kind voor slechtste actrice

Twitteraars roepen de Razzies op om nominatie in te trekken.

Patrick 24 januari 2023 18:24 in Algemeen
De Golden Raspberry Awards, oftewel de Razzies, zijn in 1981 in het leven geroepen om Hollywood's favoriete bezigheid, zichzelf prijzen uitdelen, belachelijk te maken. Maar veel critici vinden het niet meer grappig om prijzen uit te reiken voor slechtste film of slechtste acteur. Zeker niet nu een 12-jarig meisje genomineerd is voor slechtste actrice.

Gisteren werden de nominaties voor de Razzies bekend gemaakt. In de categorie slechtste actrice is de 11-jarige Ryan Kiera Armstrong genomineerd voor de film Firestarter. Sinds de bekendmaking is Twitter in rep en roer, vele gebruikers roepen de Razzie-organisatie op om de nominatie in te trekken.

"De Razzies zijn naar een nieuw dieptepunt gezonken door een 11-jarig meisje te nomineren. Als je persé het harde werk van mensen belachelijk wil maken richt je dan ten minste op volwassenen." Zegt één Twitter-gebruiker."De Razzies zijn altijd gemeen, maar om een kind te nomineren is gewoon fout. Waarom zou je een kind het risico laten lopen om gepest te worden." Zegt een andere gebruiker.Het is niet de eerste keer dat een kind genomineerd is voor een Razzie. Jake Lloyd werd genomineerd voor zijn rol als Anakin Skywalker in Star Wars: The Phantom Menace. Hij stopte uiteindelijk zelfs met acteren door alle pesterijen, en de Razzie-nominatie zal daar zeker aan hebben bijgedragen.

Vorig jaar was er ook al een controverse toen Bruce Willis 8 keer genomineerd werd in de categorie slechtste film met Bruce Willis. De nominaties werden bekendgemaakt een dag voordat duidelijk werd dat de acteur ernstig ziek is.

Uiteindelijk heeft de organisatie de nominaties teruggetrokken maar pas nadat de familie van Willis daarom vroeg.

Ook nu is er weer een oproep aan de organisatie van de Razzies om de nominatie van de kindster voor slechtste actrice terug te trekken.

NieuwsFilm