Warner Bros. Discovery geeft weerwoord over cancelen grote (bioscoop)films

Volgens de studio heeft het cancelen van de films niks te maken met belastinggeld terug krijgen.

Patrick 25 januari 2023 17:06 in Algemeen
Sinds het samenvoegen van Warner Bros. en Discovery heeft de studio meerdere controversiële beslissingen gemaakt om hun gigantische schulden af te kunnen betalen. Zo werden onlangs meerdere films en tv-series gecanceld, waarvan sommige al zo goed als af waren. Volgens rapporten zou de studio dit hebben gedaan om de kosten van de belasting af te trekken.

Zo werden vorig jaar de films The Batgirl en Scoob!: Holiday Haunt gecanceld ondanks dat de films al bijna klaar waren. Ook series zoals Westworld en The Nevers werden stopgezet.

De studio zou meer geld kunnen verdienen door de films en series niet uit te brengen dan als ze dat wel zouden doen. Maar tijdens een presentatie van Kathleen Finch, de Chief Content Officer van Warner Bros. Discovery, klopt hier niks van.

Niet om belastingredenen
"Om eerlijk te zijn heeft het niks met belasting-redenen te maken" zegt Finch. "Als je twee bedrijven samenvoegt moet je kijken naar wat je hebt en of die dingen wel passen bij de strategie van het nieuwe bedrijf. Het waren moeilijke beslissingen om te maken. Ik snap dat als je als artiest hard werkt om iets moois te maken het zeer teleurstellend is als het niet uitgebracht wordt. Maar we zijn samen met de makers op zoek naar een nieuw thuis voor de content die ze gemaakt hebben."

"Ik heb veel gesprekken gehad met onze mensen, ze uitgelegd waarom we deze beslissingen hebben gemaakt. Ik snap dat nu mensen bang zijn dat hun werk gecanceld wordt. Maar dat is nergens voor nodig. Het was op dat moment nodig om die projecten te beëindigen, maar het is geen strategie voor de toekomst."

Laten we hopen dat de koerswijziging bij Warner Bros. Discovery voltooid is en dat niet nog meer van onze favoriete films en series gecanceld worden.NieuwsFilm