De Razzies-organisatie biedt verontschuldigen aan voor deze schandalige nominatie

John Wilson laat zich er uitgebreid over uit.

Wouter Drummen 26 januari 2023 10:56 in Algemeen
Enkele dagen geleden kwamen de De Golden Raspberry Awards, oftewel de Razzies, nog onder vuur te liggen voor het nomineren van een 12-jarig meisje voor slechtste actrice. Nu laat de organisatie van zich horen.

Toen de nominaties van de Razzies bekend werden gemaakt viel vooral een naam op. Het gaat hier om de categorie slechtste actrice, waar Ryan Kiera Armstrong ook 'kans' op maakt met Firestarter.

Probleempje
Toen Armstrong de film maakte was ze pas 11, maar de Razzies besloten haar alsnog te nomineren. Dit kan in de ogen van veel filmfans niet. Het internet staat dan ook vol met berichten zoals deze hieronder.De organisatie laat zich hier dan nu ook over uit en zeggen en dat ze een fout zijn begaan. Zo zegt John Wilson, een van de grote bazen van de Razzies: "Soms doe je dingen zonder erbij na te denken".

"Iemand maakt je dan duidelijk dat je een fout bent begaan en pas dan heb je het door. Dat is eigenlijk ook de reden waarom wij ooit met de Razzies zijn begonnen".

Fout
Wilson vervolgt: "Het is logisch dat we hier kritiek voor krijgen. We hadden de 11-jarige Armstrong nooit mogen nomineren. We hebben haar dan ook van de lijst gehaald en willen ons verontschuldigen".

"Ook passen we onze regels aan. Vanaf nu kan geen enkel filmtalent onder de 18 nog genomineerd worden voor een van onze categorie├źn. Iedereen maakt fouten en daar horen wij ook bij. Ons motto is: 'Own Your Bad'. Dat doen wij ook nu".

NieuwsFilm

meest populair