Deze Disney-film is in 2022 absurd veel gestreamd

'Encanto' is een mega hit.

Wouter Drummen 27 januari 2023 11:39 in Algemeen
De eerste maand van 2023 zit er alweer bijna op, maar er komen nog steeds veel lijstjes en artikelen langs over de beste films en series van vorig jaar. Nu is het weer raak, aangezien we nu krijgen te horen welke Disney+ film dé grote hit was van 2022.

Het gaat hier om de animatiefilm Encanto. Niet alleen werd deze sterk onthaald, de film werd gigantisch veel bekeken. De cijfers zijn dan ook werkelijk krankzinnig.

Succes
Encanto werd namelijk maar liefst 27,4 miljard(!) minuten gestreamd. Dit betekent dat de film ongeveer 269 miljoen keer werd bekeken. Ter vergelijking: Pixars grote hit, Turning Red, werd 'maar' 11,4 miljard minuten gestreamd. Nog niet eens de helft van Encanto dus.

Toch is het enigszins merkwaardig te noemen dat de film zo'n succes is geworden op de streaminggigant. Dit hadden waarschijnlijk maar mensen gedacht, aangezien Encanto het helemaal niet zo goed deed in de bioscopen.

Heropleving
Disney had namelijk veel verwacht van Encanto. De animatiefilm moest 300 miljoen dollar opbrengen om geen verlies te lijden, maar kwam wereldwijd maar uit op 257 miljoen dollar.

Eenmaal op Disney+ werd de film echter gigantisch veel gekeken. Encanto wordt nu dan ook al toegerekend tot een van de beste Disney-films van de laatste jaren. Mocht je de trailer gemist hebben, bekijk deze dan alsnog hieronder.NieuwsFilm

meest populair