Deze ijzersterke oorlogsfilm op Netflix weer sterk bekeken

Im Westen Nichts Neues maakt kans op de nodige Oscars.

Bram de Groot 28 januari 2023 12:16 in Algemeen
Met de oorlogsfilm Im Westen Nichts Neues of All Quiet on the Western Front boekt Netflix flink wat successen. Toen de Duitse film in september in première ging tijdens het Toronto International Film Festival was er al veel lof. Nu zijn er maar liefst negen Oscarnominaties.

Het gevolg is dat de film van regisseur Edward Berger (All My Loving) weer in de Netflix Top 10 staat. Met rollen voor Felix Kammerer, Albrecht Schuch, Daniel Brühl en Sebastian Hülk als "duister".

Sterke ontvangst
Na 133 recensies staat Im Westen Nichts Neues op een sterke 92 procent op de Tomatometer van Rotten Tomatoes. "Zowel actueel als tijdloos behoudt All Quiet on the Western Front de kracht van zijn klassieke bronmateriaal door zich te concentreren op de nutteloosheid van oorlog," aldus de critics consensus.

"Te goed gemaakt om het een dertien-in-een-dozijn-film te noemen, maar niet bijzonder genoeg om zich te verheffen boven eerdere verbeeldingen van de uitzichtloosheid en zinloosheid van oorlog," schrijft Jacoline Maes in haar recensies met 3,5 ster.

Nu op #7 in de Netflix Top 10
Heb je Im Westen Nichts Neues nog niet gezien? Bekijk de oorlogsfilm nu hier op Netflix.NieuwsFilm

meest populair