'Oppenheimer' duurt mogelijk 3 uur en wordt daarmee Christopher Nolan's langste film

'Oppenheimer' duurt mogelijk 3 uur en wordt daarmee Christopher Nolan's langste film

De aankomende film 'Oppenheimer' van Christopher Nolan krijgt een mogelijke speeltijd van bijna drie uur en zou daarmee nog langer worden dan 'Interstellar'

Christopher Nolan heeft in zijn carrière vaker lange films gemaakt, zoals de film Interstellar, die liefst 169 minuten duurde. Zijn nieuwste film Oppenheimer zou nog wel eens langer kunnen worden.

In veel opzichten mag Oppenheimer al als een epos worden beschouwd. Zo heeft Nolan gebruikgemaakt van daadwerkelijke explosies op enorme schaal om het effect van de atoombom na te bootsen.

Epische cast
Ook de cast van de film over J. Robert Oppenheimer, de eigenzinnige wetenschapper die de atoombom bedacht en wordt gespeeld door Cillian Murphy, barst van de bekende namen. Naast Murphy hebben ook acteurs als Matt Damon, Robert Downey Jr. en Emily Blunt rollen in de film.

Langste film
Volgens Corey Atad, werkzaam bij Esquire, gaat het gerucht dat ook de lengte van de film van epische proporties wordt. De film zou de 169 minuten van Interstellar gaan overtreffen en daarmee Nolan's langste film worden.

Eerder werd al bekend dat Oppenheimer een periode van 45 jaar beslaat. Zo gek is het dus niet dat Nolan flink wat tijd inruimt om zijn titelpersonage te belichten, mogelijk vanaf zijn jongste jaren tot aan zijn dood. De wetenschapper leefde van 1904 tot 1967.

Oppenheimer verschijnt op 21 juli in de bioscoop.



NieuwsFilm

meest populair